Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Шанигін, А. В. | uk_UA |
dc.contributor.author | Сивий, С. М. | uk_UA |
dc.contributor.author | Коломійченко, Ю. В. | ua |
dc.date.accessioned | 2023-03-15T07:52:02Z | |
dc.date.available | 2023-03-15T07:52:02Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Шанигін А. В., Сивий С. М., Коломійченко Ю. В. Досвід регіональної програми санітарно-гігієнічного моніторингу забезпеченості вітаміном D раціонів харчування мешканців півдня України // Світ наукових досліджень. Вип. 16: матер. Міжнар. мультидисциплінарної наук. інтернет-конф., (м. Тернопіль, Україна – м. Переворськ, Польща, 16-17 лютого 2023 р.). Тернопіль, 2023. С. 349–351. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2786-6823 | |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12243 | |
dc.description.abstract | За даними ВООЗ дефіцит вітаміну D зустрічається у представників усіх рас, в незалежності від географічних широт проживання і віднесений до найпоширеніших нутріційних недостатностей у світі. В зв’язку з зростаючою занепокоєністю з приводу ризиків для здоров'я, асоційованих з низьким статусом вітаміну D, зростає інтерес до проблеми адекватної забезпеченості організму сучасної людини цим вітаміном, а також впровадження профілактичних заходів з метою запобігання вітамін-D-дефіцитних станів. Вітамін-D дефіцитні стани досить поширені серед мешканців південного регіону України. Причиною низького рівня 25(ОН)D сироватки крові є недостатня кількість споживання вітаміну D з продуктами харчування в рамках добового раціону, а також його обмежений ендогенний синтез. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | санітарно-гігієнічного моніторинг | uk_UA |
dc.subject | вітамін D | uk_UA |
dc.subject | профілактика | uk_UA |
dc.subject | гігієна харчування | uk_UA |
dc.title | Досвід регіональної програми санітарно-гігієнічного моніторингу забезпеченості вітаміном D раціонів харчування мешканців півдня України | uk_UA |
dc.type | Article | en |