Актуальні проблеми регіональних особливостей харчування населення Одещини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ковальчук, Л. Й.
dc.contributor.author Мельник, К. С.
dc.contributor.author Михайленко, В. Л.
dc.contributor.author Бадюк, Н. С.
dc.contributor.author Kovalchuk, L. Y.
dc.contributor.author Melnyk, K. S.
dc.contributor.author Mykhaylenko, V. L.
dc.contributor.author Badiuk, N. S.
dc.contributor.author Ковальчук, Л. И.
dc.contributor.author Мельник, Е. С.
dc.contributor.author Михайленко, В. Л.
dc.contributor.author Бадюк, Н. С.
dc.date.accessioned 2022-01-21T14:31:51Z
dc.date.available 2022-01-21T14:31:51Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Ковальчук Л. Й., Мельник К. С., Михайленко В. Л., Бадюк Н. С. Актуальні проблеми регіональних особливостей харчування населення Одещини // Journal of Education, Health and Sport. 2016;6(11):731-740. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/10891
dc.description.abstract Дослідження гігієнічних та медико-екологічних проблем навколишнього середовища Одеського регіону повинні бути спрямовані на збереження здоров'я населення шляхом мінімізації негативного впливу факторів навколишнього середовища, з яких надзвичайно важливим є харчування . Актуальним напрямком сучасної медичної науки є вивчення фактичного харчування та харчового статусу окремих груп населення для встановлення зв’язку між харчуванням та здоров’ям. Одеська область суттєво відрізняється від інших регіонів України за національним складом населення . Особливостями сучасної структури харчування місцевого населення є дефіцит тваринних білків ,поліненасичених жирних кислот (на фоні надлишкового надходження тваринних жирів); багатьох вітамінів, мікро- і макроелементів, харчових волокон. Останнім часом у регіоні постає проблема раціоналізації харчування контингенту , що прибуває на територію Одеської області з різних географічних зон на довгий термін. Наукове обґрунтування системи профілактичних заходів оптимізації харчування населення Одеської області та встановлення взаємозв'язків з показниками стану здоров’я, працездатності і основних складових способу життя, є актуальним для профілактики аліментарно-обумовленої патології та покращення працездатності населення півдня України. uk_UA
dc.description.abstract Study of hygiene and environmental problems in the Odessa region should be aimed at the preservation of public health by minimizing the negative impact of environmental factors. Nutrition is one of the most important factors. Actual direction of modern medical science is the study of dietary intake and nutritional status of specific population groups to establish correlation between nutrition and health. Odessa region differs significantly from other regions of Ukraine on the national population structure. The features of the modern structure of nutrition of the local population is the lack of animal protein, polyunsaturated fatty acids (in the face of excess animal fat intake), many vitamins, micro- and macronutrients, dietary fibers. Recently, in the region there is a problem of nutritional rationalizing for people coming into the territory of the Odessa region from different geographical areas for long term. Scientific substantiation of preventive measures to optimize the nutrition of the population of Odessa region and establish the correlation with indicators of health status, disability, and the main components of lifestyle are important for the prevention of nutrition-caused diseases and improve the health of the population of the South Ukraine. uk_UA
dc.description.abstract Исследование гигиенических и медико-экологических проблем окружающей среды Одесского региона должны быть направлены на сохранение здоровья населения путем минимизации негативного влияния факторов окружающей среды, крайне важным из которых является питание. Актуальным направлением современной медицинской науки является изучение фактического питания и пищевого статуса отдельных групп населения для установления связи между питанием и здоровьем. Одесская область существенно отличается от других регионов Украины по национальному составу населения. Особенностями современной структуры питания местного населения является дефицит животных белков, полиненасыщенных жирных кислот (на фоне избыточного поступления животных жиров), многих витаминов, микро- и макроэлементов, пищевых волокон. В последнее время в регионе стоит проблема рационализации питания контингента, прибывающего на территорию Одесской области из разных географических зон на долгий срок. Научное обоснование системы профилактических мероприятий оптимизации питания населения Одесской области и установления взаимосвязей с показателями состояния здоровья, трудоспособности и основных составляющих образа жизни, является актуальным для профилактики алиментарно-обусловленной патологии и улучшение работоспособности населения юга Украины. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.subject здоров'я населення uk_UA
dc.subject структура харчування uk_UA
dc.subject фактичне харчування uk_UA
dc.subject регіональні особливості uk_UA
dc.subject public health uk_UA
dc.subject structure of nutrition uk_UA
dc.subject dietary intake uk_UA
dc.subject regional differences uk_UA
dc.subject здоровье населения uk_UA
dc.subject структура питания uk_UA
dc.subject фактическое питание uk_UA
dc.subject региональные особенности uk_UA
dc.title Актуальні проблеми регіональних особливостей харчування населення Одещини uk_UA
dc.title.alternative Actual characteristics of nutrition of the population in Odessa region uk_UA
dc.title.alternative Актуальные проблемы региональных особенностей питания населения Одесской области uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу