Етнічні особливості харчування дітей (на прикладі південних районів Одеської області)

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бабієнко, В. В. uk
dc.contributor.author Михайленко, В. Л. uk
dc.contributor.author Мельник, К. С. uk
dc.contributor.author Babienko, V. V. en
dc.contributor.author Mykhaylenko, V. L. en
dc.contributor.author Melnick, Ye. S. en
dc.contributor.author Бабиенко, В. В. ru
dc.contributor.author Михайленко, В. Л. ru
dc.contributor.author Мельник, Е. С. ru
dc.date.accessioned 2020-01-23T08:39:24Z
dc.date.available 2020-01-23T08:39:24Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Бабієнко В. В., Михайленко В. Л., Мельник К. С. Етнічні особливості харчування дітей (на прикладі південних районів Одеської області) // Вісник морської медицини. 2015. № 2. С. 30–34. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/6280
dc.description.abstract Вивчені деякі особливості харчування дітей, представників різних етнічних груп, які мешкають на півдні Одеської області. Загальною рисою всіх дієт є низьке вживання кальцію та кальцій вмісних продуктів і впершу чергу, молока. Найбільшим різноманіттям відрізняється харчування дітей гагаузів и росіян (староверів). Найбільш бідною є діета дітей українців, що можно з’ясувати відходом від національных традицій харчування та заміною традиційних харчових режимів готовою кулінарною продукцією. Деякі діти в болгарських селах потребляють від 1 до 2 порцій сухого вина в тиждень. Встановлені харчові режими потребують корекції, перед усім у бік збільшення вживання молока та молочних продуктів і заміни вина на натуральні соки. uk_UA
dc.description.abstract Some peculiarities of children’s diets in different ethnic groups, dwelling in the southern rural districts of the Odessa region, have been studied. Russian Old Believers, Ukrainians, Gagauzes and Bulgarians were target ethnical groups. The children over 12 years old have been examined, n = 481.The common feature of all diets was a low consumption of calcium that could be explained by inadequate intake of diary products. The diets of Gagauzes and Russian Old Believers are the most variable. The diet of Ukrainians is poor in quality as a great number of junk food is presented in children’s nutrition. Some children in Bulgarian settlements use 1-2 drinks of dry wine per week. All the diets under investigation should be corrected and the amount of diary products increased, while alcohol beverages should be replaced by natural juices. en
dc.description.abstract Изучены некоторые особенности питания детей, представителей различных этнических групп, населяющих юг Одесской области. Общей чертой всех диет является низкое потребление кальция и кальций содержащих продуктов и прежде всего, молока. Наибольшим разнообразием отличается питание детей гагаузов и русских староверов. Наиболее бедной является диета детей украинцев, что можно объяснить отходом от национальных традиций питания и заменой традиционных пищевых режимов готовой кулинарной продукцией. Некоторые дети в болгарских селах потребляют от 1 до 2 порций сухого вина в неделю. Установленные пищевые режимы нуждаются в коррекции, прежде всего в сторону увеличения потребления молока и молочных продуктов и замене вина на натуральные соки. ru
dc.language.iso uk en
dc.subject етнічна група uk_UA
dc.subject режим харчування uk_UA
dc.subject діти uk_UA
dc.subject ethic group en
dc.subject diet en
dc.subject children en
dc.subject этническая группа ru
dc.subject режим питания ru
dc.subject дети ru
dc.title Етнічні особливості харчування дітей (на прикладі південних районів Одеської області) uk_UA
dc.title.alternative Ethnic peculiarities of children’s nutrition (as in the case of the Odessa region southern rural districts) en
dc.title.alternative Этнические особенности питания детей (на примере южных районов Одесской области) ru
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу