Стабільність та вплив азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сахарова, І. В. ua
dc.contributor.author Данильченко, Л. І. ua
dc.contributor.author Болотнікова, Л. В. ua
dc.contributor.author Sakharova, I. V. en
dc.contributor.author Danylchenko, L. I. en
dc.contributor.author Bolotnikova, L. V. en
dc.date.accessioned 2019-02-20T10:51:29Z
dc.date.available 2019-02-20T10:51:29Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation Сахарова І. В. Стабільність та вплив азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води / І. В. Сахарова, Л. І. Данильченко, Л. В. Болотнікова // Вісник морської медицини. – 2015. – № 3. – С. 92–95. uk_UA
dc.identifier.uri http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/4695
dc.description.abstract В статті наведено результати дослідження стабільності та впливу азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води. Про стабільність азотовмісних детергентів судили по запаху, присмаку, піноутворенню в динаміці спостереження. Шляхом визначення порогу сприйняття (інтенсивність 1 бал) і практичного порога (інтенсивність 2 бали) встановлено, що азотовмісні детергенти здатні чинити негативний вплив на естетичні показники води. Всі з'єднання надають водним розчинам специфічний гірко-терпкий присмак і запах нафтопродуктів. Будучи іоногенними поверхнево-активними речовинами, вони володіють здатністю до піноутворення. На прозорість і колір води в концентраціях до 50,0 мг/л впливу дані речовини не мають. Піноутворення є лімітуючою органолептичною ознакою їх шкідливості. uk_UA
dc.description.abstract The article presents the results of the stability studies and the impact of nitrogen-containing detergents on the organoleptic properties of water. On the stability of nitrogen-containing detergents judged by smell, taste, foaming in the dynamics of observation. By defining the threshold of perception (intensity 1 point) and practical threshold (intensity 2 points) found that nitrogen-containing detergents are able to have a negative impact on the aesthetic parameters of water. All connections provide water solutions specific bitter-tart taste and smell of oil. As ionic surfactants, they have the ability to foam. On transparency and color of the water at concentrations up to 50.0 mg/l impact these substances have not. Foaming is limiting organoleptic characteristics of harmfulness. en
dc.description.abstract В статье приведены результаты исследования стабильности и влияния азотсодержащих детергентов на органолептические свойства воды. О стабильности азотсодержащих детергентов судили по запаху, привкусу, пенообразованию в динамике наблюдения. Путем определения порога восприятия (интенсивность 1 балл) и практического порога (интенсивность 2 балла) установлено, что азотсодержащие детергенты способны оказывать негативное влияние на эстетические показатели воды. Все соединения придают водным растворам специфический горько-терпкий привкус и запах нефтепродуктов. Будучи ионогенными поверхностноактивными веществами, они обладают способностью к пенообразованию. На прозрачность и цвет воды в концентрациях до 50,0 мг/л влияния данные вещества не влияют. Пенообразование является лимитирующим органолептическим признаком их вредности. ru
dc.language.iso uk en
dc.subject вода ua
dc.subject азотовмісній детергент uk_UA
dc.subject органолептичні властивості uk_UA
dc.subject water en
dc.subject nitrogen-containing detergents en
dc.subject organoleptic properties uk_UA
dc.subject вода uk_UA
dc.subject азотсодержащий детергент uk_UA
dc.subject органолептические свойства uk_UA
dc.title Стабільність та вплив азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води uk_UA
dc.title.alternative Stability and effect of nitrogen containing detergents at the organoleptic properties of water en
dc.title.alternative Стабильность и влияние азотсодержащих детергентов на органолептические характеристики воды ru
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу