Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Філіпова, Л. Ю. uk
dc.contributor.author Стоєва, Т. В. uk
dc.contributor.author Зубаренко, О. В. uk
dc.contributor.author Зубарева, Л. І. uk
dc.contributor.author Мацюк, Н. Б. uk
dc.contributor.author Filipova, L. Yu. en
dc.contributor.author Stoyeva, T. V. en
dc.contributor.author Zubarenko, O. V. en
dc.contributor.author Zubareva, L. I. en
dc.contributor.author Matsyuk, N. B. en
dc.contributor.author Филиппова, Л. Ю. ru
dc.contributor.author Стоева, Т. В. ru
dc.contributor.author Зубаренко, А. В. ru
dc.contributor.author Зубарева, Л. И. ru
dc.contributor.author Мацюк, Н. Б. ru
dc.date.accessioned 2018-11-30T08:18:38Z
dc.date.available 2018-11-30T08:18:38Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення / Л. Ю. Філіпова, Т. В. Стоєва, О. В. Зубаренко, Л. І. Зубарева, Н. Б. Мацюк // Одеський медичний журнал. - 2018. - N 5. - С. 57–63. uk_UA
dc.identifier.issn 22262008
dc.identifier.uri http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/4123
dc.description.abstract 1. У ході дослідження встановлено високу частоту аліментарно-залежних станів у дітей з алергічною патологією (49,00±5,75) % та функціональними розладами травної системи (56,00±5,79) %, а також виявлено значущість порушень принципів раціонального харчування у їх виникненні та перебігу. 2. Науково обґрунтовані рецептурні композиції теоретично забезпечують вимоги до принципів дієтотерапії дітей з харчовою алергією та функціональними розладами шлунково-кишкового тракту й можуть бути рекомендованими для подальшої апробації в умовах медичних закладів і промислових умовах. uk_UA
dc.description.abstract The article presents the results of the study of the compatibility of functional and technological and physico-chemical characteristics of the components of the developed formulations of products of the medical-preventive destination. The interrelation of the basic components of scientific modeling of products with the given properties — the principle of food combinatorics, production technology and the principle of diet therapy — have been analyzed. The performed researches indicate that the substantiation of the formulations of the products of the therapeutic and prophylactic purpose is based on a set of scientific data concerning the nature, depth and structure of micro- and macrodeficit deficiency in children with relevant disorders of health status, properties of raw materials and enrichment additives, including their chemical composition and function — technological properties and the degree of their conservation under the influence of technological factors. en
dc.description.abstract Приведены результаты изучения совместимости функционально-технологических и физикохимических характеристик составляющих разработанных рецептур продуктов лечебно-профилактического назначения. Проанализирована взаимосвязь основных составляющих продуктов с заданными свойствами на этапе научного моделирования в соответствии с принципами пищевой комбинаторики, технологии производства и диетотерапии. Выполненные исследования свидетельствуют, что обоснование рецептур продуктов лечебнопрофилактического назначения базируется на комплексе научных данных о характере, глубине и структуре дефицита микро- и макронутриентов у детей с соответствующими нарушениями состояния здоровья, особенностей сырья и обогатительных добавок, включая их химический состав и функционально-технологические свойства, а также степень сохранности под влиянием технологических факторов. ru
dc.language.iso uk en
dc.publisher ОНМедУ ru
dc.subject принципи дієтотерапії uk_UA
dc.subject дитяче харчування uk_UA
dc.subject полінутрієнтна збалансованість uk_UA
dc.subject технологічні процеси uk_UA
dc.subject безглютенова дієта uk_UA
dc.subject продукти лікувально-профілактичного призначення uk_UA
dc.subject principles of diet therapy en
dc.subject baby food en
dc.subject polynutrient balance en
dc.subject technological processes en
dc.subject products of medical and prophylactic indication en
dc.subject принципы диетотерапии ru
dc.subject детское питание ru
dc.subject полинутриентная сбалансированность ru
dc.subject технологические процессы ru
dc.subject безглютеновая диета ru
dc.subject продукты лечебно-профилактического назначения ru
dc.title Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення uk_UA
dc.title.alternative Modelling of prescription composition for infant food of treatment and prevention indication en
dc.title.alternative Моделирование рецептурных композиций для продуктов детского питания лечебно-профилактического назначения ru
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу