Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Філіпова, Л. Ю. | uk |
dc.contributor.author | Стоєва, Т. В. | uk |
dc.contributor.author | Зубаренко, О. В. | uk |
dc.contributor.author | Зубарева, Л. І. | uk |
dc.contributor.author | Мацюк, Н. Б. | uk |
dc.contributor.author | Filipova, L. Yu. | en |
dc.contributor.author | Stoyeva, T. V. | en |
dc.contributor.author | Zubarenko, O. V. | en |
dc.contributor.author | Zubareva, L. I. | en |
dc.contributor.author | Matsyuk, N. B. | en |
dc.contributor.author | Филиппова, Л. Ю. | ru |
dc.contributor.author | Стоева, Т. В. | ru |
dc.contributor.author | Зубаренко, А. В. | ru |
dc.contributor.author | Зубарева, Л. И. | ru |
dc.contributor.author | Мацюк, Н. Б. | ru |
dc.date.accessioned | 2018-11-30T08:18:38Z | |
dc.date.available | 2018-11-30T08:18:38Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення / Л. Ю. Філіпова, Т. В. Стоєва, О. В. Зубаренко, Л. І. Зубарева, Н. Б. Мацюк // Одеський медичний журнал. - 2018. - N 5. - С. 57–63. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 22262008 | |
dc.identifier.uri | http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/4123 | |
dc.description.abstract | 1. У ході дослідження встановлено високу частоту аліментарно-залежних станів у дітей з алергічною патологією (49,00±5,75) % та функціональними розладами травної системи (56,00±5,79) %, а також виявлено значущість порушень принципів раціонального харчування у їх виникненні та перебігу. 2. Науково обґрунтовані рецептурні композиції теоретично забезпечують вимоги до принципів дієтотерапії дітей з харчовою алергією та функціональними розладами шлунково-кишкового тракту й можуть бути рекомендованими для подальшої апробації в умовах медичних закладів і промислових умовах. | uk_UA |
dc.description.abstract | The article presents the results of the study of the compatibility of functional and technological and physico-chemical characteristics of the components of the developed formulations of products of the medical-preventive destination. The interrelation of the basic components of scientific modeling of products with the given properties — the principle of food combinatorics, production technology and the principle of diet therapy — have been analyzed. The performed researches indicate that the substantiation of the formulations of the products of the therapeutic and prophylactic purpose is based on a set of scientific data concerning the nature, depth and structure of micro- and macrodeficit deficiency in children with relevant disorders of health status, properties of raw materials and enrichment additives, including their chemical composition and function — technological properties and the degree of their conservation under the influence of technological factors. | en |
dc.description.abstract | Приведены результаты изучения совместимости функционально-технологических и физикохимических характеристик составляющих разработанных рецептур продуктов лечебно-профилактического назначения. Проанализирована взаимосвязь основных составляющих продуктов с заданными свойствами на этапе научного моделирования в соответствии с принципами пищевой комбинаторики, технологии производства и диетотерапии. Выполненные исследования свидетельствуют, что обоснование рецептур продуктов лечебнопрофилактического назначения базируется на комплексе научных данных о характере, глубине и структуре дефицита микро- и макронутриентов у детей с соответствующими нарушениями состояния здоровья, особенностей сырья и обогатительных добавок, включая их химический состав и функционально-технологические свойства, а также степень сохранности под влиянием технологических факторов. | ru |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | ОНМедУ | ru |
dc.subject | принципи дієтотерапії | uk_UA |
dc.subject | дитяче харчування | uk_UA |
dc.subject | полінутрієнтна збалансованість | uk_UA |
dc.subject | технологічні процеси | uk_UA |
dc.subject | безглютенова дієта | uk_UA |
dc.subject | продукти лікувально-профілактичного призначення | uk_UA |
dc.subject | principles of diet therapy | en |
dc.subject | baby food | en |
dc.subject | polynutrient balance | en |
dc.subject | technological processes | en |
dc.subject | products of medical and prophylactic indication | en |
dc.subject | принципы диетотерапии | ru |
dc.subject | детское питание | ru |
dc.subject | полинутриентная сбалансированность | ru |
dc.subject | технологические процессы | ru |
dc.subject | безглютеновая диета | ru |
dc.subject | продукты лечебно-профилактического назначения | ru |
dc.title | Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення | uk_UA |
dc.title.alternative | Modelling of prescription composition for infant food of treatment and prevention indication | en |
dc.title.alternative | Моделирование рецептурных композиций для продуктов детского питания лечебно-профилактического назначения | ru |
dc.type | Article | en |