dc.contributor.author |
Пилипенко Д. Г. |
ua |
dc.contributor.author |
Талалаєв К. О. |
ua |
dc.contributor.author |
Бабієнко В.В. |
ua |
dc.contributor.author |
Шанигін А. В. |
ua |
dc.date.accessioned |
2025-06-12T06:35:08Z |
|
dc.date.available |
2025-06-12T06:35:08Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Роль персоналізованого харчування в медичній реабілітації ветеранів: інновації та перспективи / Д. Г. Пилипенко, К. О. Талалаєв, В. В. Бабієнко, А. В. Шанигін // Реабілітація. Рекреація. Здоровий спосіб життя – 2025 Одеса: наук.-практ. конф., 23 травня 2025 р., Одеса: матер. конф. Одеса. 2025. С. 52–53. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/17724 |
|
dc.description.abstract |
У контексті збройного конфлікту на сході України та повномасштабної війни, питання реабілітації ветеранів набуває особливого значення. Одним із ключових, але часто недооцінених компонентів післявоєнного відновлення є індивідуальний раціон харчування (ІРХ), який має враховувати медичні, психологічні та соціальні особливості кожного ветерана. Більшість наявних реабілітаційних програм зосереджуються переважно на фізичному лікуванні, водночас питання збалансованого харчування або ігноруються, або має загальний підхід без урахування індивідуальних потреб. Наукові дослідження та світова практика свідчать, що адаптація харчування до фізіологічних і психоемоційних особливостей людини сприяє покращенню якості життя, пришвидшує одужання та зменшує ризики загострення хронічних захворювань. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
профілактика |
uk_UA |
dc.subject |
опитування |
uk_UA |
dc.subject |
харчування |
uk_UA |
dc.subject |
військові |
uk_UA |
dc.subject |
ветерани |
uk_UA |
dc.subject |
реабілітація |
uk_UA |
dc.title |
Роль персоналізованого харчування в медичній реабілітації ветеранів: інновації та перспективи |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |