Магній у питній і мінеральній воді

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бабієнко, В. В. uk
dc.contributor.author Мокієнко, А. В. uk
dc.contributor.author Babienko, V. V. en
dc.contributor.author Mokienko, A. V. en
dc.date.accessioned 2024-02-14T11:16:31Z
dc.date.available 2024-02-14T11:16:31Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Бабієнко В. В., Мокієнко А. В. Магній у питній і мінеральній воді. Вісник морської медицини. 2023. № 4. С. 132–140. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/14747
dc.description.abstract Аналіз літератури показав необхідність узагальнення наукової інформації щодо вмісту магнію у питних і мінеральних водах. Мета роботи: аналіз даних літератури щодо значимості магнію у питних та мінеральних водах. Матеріали та методи: бібліометричні, аналітичні. Огляд присвячено аналізу даних літератури щодо вмісту магнію у питних і мінеральних водах. Показано, що вода, багата магнієм, може забезпечити до 30% денної норми. Доведено, що ступінь ефективності біологічної відповіді організму на введення тваринам магнієвмісних природних вод залежить від сольової форми іона магнію у їх хімічному складі. Наведено дані щодо біологічної ролі магнію, як основної складової частини бішофіту, та особливості прояви дефіциту магнію і методи його корекції. Представленo результати експериментальних та клінічних досліджень Полтавського бішофіту та бальнеологічного засобу «Магнієва олія». Проведено аналіз даних літератури щодо вмісту магнію у питних та мінеральних природних столових водах. Обґрунтовано необхідність впровадження програми мінімізації магнієвого дефіциту у населення. uk_UA
dc.description.abstract The analysis of the literature showed the need to generalize scientific information about the magnesium content in drinking and mineral waters. Goal: аnalysis of literature data on the significance of magnesium in drinking and mineral waters. Materials and methods: вibliometric, analytical. The review is devoted to the analysis of literature data on magnesium content in drinking and mineral waters. It has been shown that water rich in magnesium can provide up to 30% of the daily requirement. It has been proven that the degree of effectiveness of the organism's biological response to the administration of magnesium-containing natural waters to animals depends on the salt form of the magnesium ion in their chemical composition. Data are given on the biological role of magnesium, as the main component of bischofite, and the features of magnesium deficiency and methods of its correction. The results of experimental and clinical studies of Poltava bischophyte and balneological remedy "Magnesium oil" are presented. An analysis of literature data on magnesium content in drinking and mineral natural table waters was carried out. The need to implement a program to minimize magnesium deficiency in the population is substantiated. en
dc.language.iso uk en
dc.subject магній uk_UA
dc.subject питна вода uk_UA
dc.subject мінеральна вода uk_UA
dc.subject дефіцит магнію uk_UA
dc.subject програма uk_UA
dc.subject magnesium uk_UA
dc.subject drinking water en
dc.subject mineral water en
dc.subject magnesium deficiency en
dc.subject program en
dc.title Магній у питній і мінеральній воді uk_UA
dc.title.alternative Magnesium in drinking and mineral water en
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу