Проблеми управління підприємствами в умовах світової кризи

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Немченко, Г. ua
dc.contributor.author Колеснiкова, К. ua
dc.contributor.author Бондар, В. ua
dc.contributor.author Немченко, А. ru
dc.contributor.author Колесникова, Е. ru
dc.contributor.author Бондар, В. ru
dc.contributor.author Nemchenko, H. en
dc.contributor.author Kolesnikova, K. en
dc.contributor.author Bondar, V. en
dc.date.accessioned 2023-10-16T08:43:18Z
dc.date.available 2023-10-16T08:43:18Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Немченко Г. Проблеми управління підприємствами в умовах світової кризи / Г. Немченко, К. Колеснікова, В. Бондар // Економічний часопис Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. – 2020. – Ч. 2, № 22. – С. 107–113. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13991
dc.description.abstract У статті встановлено, що перед сучасними підприємцями постає безліч ризиків. Важливим напрямком виходу з кризи, особливо, в умовах пандемії спричиненої COVID 2019, повинна бути підтримка держави, особливо харчових підприємств, які забезпечують продовольчу безпеку, отельного та ресторанного бізнесу, розважальний сектор та ін., які забезпечують надходження ВВП і покращують життя. Не зважаючи на те, що фахівці вважають, що харчова промисловість – одна із галузей, які страждають від кризи найменше, тим не менш, існують проблеми, з якими стикаються підприємці, і які висвітлені у статті. Підприємствам запропоновані шляхи можливого подолання кризового становища. uk_UA
dc.description.abstract The article is dealt with, that there are plenty of risks in any industry. And managers have to solve different problems every day to stay relevant and profitable. It is a well-known fact that modern entrepreneurs want to become harmonious and successful. It is believed that successful business is the art of managing limited resources in conditions of constant risk and unlimited opportunities. Management of companies in any industry has its own nuances. For example, food enterprises. Managers of this industry must run their business and on the other hand there is strict liability because these enterprises ensured food security - one of the most important functions of the state. Risk is known to be a potential problem that can drive development or destroy a business. Thus, most scientists identify risks, like economic, political, reputational risks, the threat of losing competitive advantage, environmental, price, technical, investment, currency, legal and others. Therefore, it is extremely important for any entrepreneur to clearly identify all the risks associated with doing business to implement an effective business management system. Among the most significant risks, in 2020, entrepreneurs identify quarantine caused by the COVID 2019 virus (coronavirus disease). Overcoming the crisis in 2020 is mainly related to the fight against the pandemic and the support of health care facilities. However, other industries, especially the food industry, tourism, hotel, restaurant business, etc., also need support. An important direction in solving the problem should also be given to food security, improving the quality of food, quality of services, focus on the environment, which will address the effects of the crisis, increase GDP, and, consequently, improve welfare, emigration and unemployment, will improve life expectancy. en
dc.description.abstract В статье установлено, что перед современными предпринимателями возникает множество рисков. Важным направлением выхода из кризиса, особенно в условиях пандемии вызванной COVID 2019, должна быть поддержка государства, главным образом, пищевых предприятий, обеспечивающих продовольственную безопасность, отельного и ресторанного бизнеса, развлекательный сектор и др., которые обеспечивают поступление ВВП и улучшают жизнь. Несмотря на то, что специалисты считают, что пищевая промышленность - одна из отраслей, которые страдают от кризиса меньше, тем не менее, существуют проблемы, с которыми сталкиваются предприниматели, и которые освещены в статье. Предприятиям предложены пути возможного преодоления кризисного положения. ru
dc.language.iso uk en
dc.subject управління в умовах кризи uk_UA
dc.subject якість харчової продукції uk_UA
dc.subject управління підприємствами uk_UA
dc.subject бізнес ризики uk_UA
dc.subject харчова промисловість uk_UA
dc.subject продовольча безпека uk_UA
dc.subject crisis management en
dc.subject food quality en
dc.subject enterprise management en
dc.subject business risks en
dc.subject food industry en
dc.subject food security en
dc.subject управление в условиях кризиса ru
dc.subject качество пищевой продукции ru
dc.subject управление предприятиями ru
dc.subject бизнес риски ru
dc.subject пищевая промышленность ru
dc.subject продовольственная безопасность ru
dc.title Проблеми управління підприємствами в умовах світової кризи uk_UA
dc.title.alternative Management problems of enterprises in world crisis en
dc.title.alternative Проблемы управления предприятиями в условиях мирового кризиса ru
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу