Магній у питній воді: нормування на тлі магнієвого дефіциту

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бабієнко, В. В.
dc.contributor.author Мокієнко, А. В.
dc.contributor.author Горошков, О. В.
dc.contributor.author Коболєв, Є. В.
dc.contributor.author Шейх, А. Д. Х.
dc.contributor.author Суворова, Г. С.
dc.date.accessioned 2023-08-10T08:15:27Z
dc.date.available 2023-08-10T08:15:27Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Магній у питній воді: нормування на тлі магнієвого дефіциту / В. В. Бабієнко, А. В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Вода в харчовій промисловості : ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція, м. Одеса, 17–18 лист. 2022 р. : зб. тез. Одеса : ОНТУ, 2022. С. 3-5. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13512
dc.description.abstract Елементний склад організму людини на 99% визначається 12 основними хімічними елементами, серед яких магній займає четверте місце після калію, кальцію та натрію. Магній - один з важливих біогенних елементів, у значних кількостях міститься в деяких рослинних продуктах харчування. Його біологічна роль сформувалася історично в період зародження та розвитку протожиття на нашій планеті у зв'язку з тим, що сольовий склад первинного океану був хлоридно-магнієвий, на відміну від нинішнього – хлоридно-натрієвого. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.subject магній uk_UA
dc.subject питна вода uk_UA
dc.subject дефіцит магнію uk_UA
dc.title Магній у питній воді: нормування на тлі магнієвого дефіциту uk_UA
dc.type Article uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу