Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Бабієнко, В. В. | |
dc.contributor.author | Мокієнко, А. В. | |
dc.contributor.author | Горошков, О. В. | |
dc.contributor.author | Коболєв, Є. В. | |
dc.contributor.author | Шейх, А. Д. Х. | |
dc.contributor.author | Суворова, Г. С. | |
dc.date.accessioned | 2023-08-10T08:15:27Z | |
dc.date.available | 2023-08-10T08:15:27Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Магній у питній воді: нормування на тлі магнієвого дефіциту / В. В. Бабієнко, А. В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Вода в харчовій промисловості : ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція, м. Одеса, 17–18 лист. 2022 р. : зб. тез. Одеса : ОНТУ, 2022. С. 3-5. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13512 | |
dc.description.abstract | Елементний склад організму людини на 99% визначається 12 основними хімічними елементами, серед яких магній займає четверте місце після калію, кальцію та натрію. Магній - один з важливих біогенних елементів, у значних кількостях міститься в деяких рослинних продуктах харчування. Його біологічна роль сформувалася історично в період зародження та розвитку протожиття на нашій планеті у зв'язку з тим, що сольовий склад первинного океану був хлоридно-магнієвий, на відміну від нинішнього – хлоридно-натрієвого. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | магній | uk_UA |
dc.subject | питна вода | uk_UA |
dc.subject | дефіцит магнію | uk_UA |
dc.title | Магній у питній воді: нормування на тлі магнієвого дефіциту | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |