Характеристика втрат магнію в процесі кулінарної обробки харчових продуктів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бабієнко, В. В. uk
dc.contributor.author Мокієнко, А. В. uk
dc.contributor.author Горошков, О. В. uk
dc.contributor.author Коболев, Е. В. uk
dc.contributor.author Шейх, А. Д. Х. uk
dc.contributor.author Суворова, А. С. uk
dc.contributor.author Babienko, V. V. en
dc.contributor.author Mokienko, A. V. en
dc.contributor.author Goroshkov, O. V. en
dc.contributor.author Koboliev, E. V. en
dc.contributor.author Seikh, A. D. H. en
dc.contributor.author Suvorova, A. S. en
dc.date.accessioned 2023-08-09T10:09:46Z
dc.date.available 2023-08-09T10:09:46Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Характеристика втрат магнію в процесі кулінарної обробки харчових продуктів / В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІ Міжнародної науково-технічної конференції (м. Тернопіль, 22– 23 верес. 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13507
dc.description.abstract Було проаналізовано на вміст магнію 58 груп харчових продуктів (823 найменування) та втрати магнію у процесі кулінарної обробки харчових продуктів. Проведено перерахунок на одну добу вмісту магнію у продуктах харчування згідно місячного споживчого кошика та залишок магнію у деяких продуктах після кулінарної обробки. Всього із 44 харчових продуктів споживчого кошика кулінарній обробці підлягають 14. При цьому загальний вміст магнію зменшується від 441 до 379 мг, тобто на 14 %, що співпадає із довідковими даними. Слід визнати необхідним продовження досліджень місту магнію в оброблених продуктах харчування та вкладу цього фактору у залишковий вміст магнію, який поступає в організм. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject продукти харчування uk_UA
dc.subject магнія дефіцит uk_UA
dc.title Характеристика втрат магнію в процесі кулінарної обробки харчових продуктів uk_UA
dc.title.alternative Characteristics of magnesium losses in the process of culinary processing of food products en
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу