Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Бабієнко, В. В. | uk |
dc.contributor.author | Мокієнко, А. В. | uk |
dc.contributor.author | Горошков, О. В. | uk |
dc.contributor.author | Коболев, Е. В. | uk |
dc.contributor.author | Шейх, А. Д. Х. | uk |
dc.contributor.author | Суворова, А. С. | uk |
dc.contributor.author | Babienko, V. V. | en |
dc.contributor.author | Mokienko, A. V. | en |
dc.contributor.author | Goroshkov, O. V. | en |
dc.contributor.author | Koboliev, E. V. | en |
dc.contributor.author | Seikh, A. D. H. | en |
dc.contributor.author | Suvorova, A. S. | en |
dc.date.accessioned | 2023-08-09T10:09:46Z | |
dc.date.available | 2023-08-09T10:09:46Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Характеристика втрат магнію в процесі кулінарної обробки харчових продуктів / В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІ Міжнародної науково-технічної конференції (м. Тернопіль, 22– 23 верес. 2022 р.) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13507 | |
dc.description.abstract | Було проаналізовано на вміст магнію 58 груп харчових продуктів (823 найменування) та втрати магнію у процесі кулінарної обробки харчових продуктів. Проведено перерахунок на одну добу вмісту магнію у продуктах харчування згідно місячного споживчого кошика та залишок магнію у деяких продуктах після кулінарної обробки. Всього із 44 харчових продуктів споживчого кошика кулінарній обробці підлягають 14. При цьому загальний вміст магнію зменшується від 441 до 379 мг, тобто на 14 %, що співпадає із довідковими даними. Слід визнати необхідним продовження досліджень місту магнію в оброблених продуктах харчування та вкладу цього фактору у залишковий вміст магнію, який поступає в організм. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | продукти харчування | uk_UA |
dc.subject | магнія дефіцит | uk_UA |
dc.title | Характеристика втрат магнію в процесі кулінарної обробки харчових продуктів | uk_UA |
dc.title.alternative | Characteristics of magnesium losses in the process of culinary processing of food products | en |
dc.type | Article | en |