Особливості раціону харчування при дерматитах: харчові тригери

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Малишева, А. С. uk_UA
dc.contributor.author Шанигін, А. В. uk_UA
dc.date.accessioned 2023-04-05T08:32:33Z
dc.date.available 2023-04-05T08:32:33Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Малишева А. С., Шанигін А.В. Особливості раціону харчування при дерматитах: харчові тригери / А.С. Малишева // Globalization of scientific knowledge: international cooperation and integration of sciences : V міжнар. наук. конф., 17 бер. 2023 р., Відень, Австрія : LLC International Centre Corporative Management, 2023. – с. 509-510 uk_UA
dc.identifier.issn 2710–3056
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12398
dc.description.abstract Останніми роками дедалі більше досліджень у царині дерматології було спрямовано на вивчення зв’язку між гігієною харчування людини й станом її шкіри. Головним чином, акцентом вивчення був атопічний дерматит або, як його ще називають, нейродерміт. За оцінками, він вражає від 10% до 25% дітей, і найчастіше у віці до 5 років, і до 7% дорослих у всьому світі. Як правило, з часом перебіг хвороби полегшується і пацієнт відчуває поліпшення загального стану, але можливі різні варіанти розвитку хвороби. Деякі дослідження показали, що менш ніж у 4% дітей розвивається класичний атопічний марш, за яким ідуть харчова алергія, астма та, зрештою, алергічний риніт, при цьому останні дані вказують на складніший гетерогенний перебіг хвороби та алергічні супутні захворювання, що часто виникають разом. Добре відомо, що в основі атопічного дерматиту лежить взаємодія генетичної схильності та чинників навколишнього середовища, а саме особливостей харчування людини. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject гігієна харчування uk_UA
dc.subject профілактика uk_UA
dc.subject дерматити uk_UA
dc.subject харчові алергії uk_UA
dc.title Особливості раціону харчування при дерматитах: харчові тригери uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу