Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Малишева, А. С. | uk_UA |
dc.contributor.author | Шанигін, А. В. | uk_UA |
dc.date.accessioned | 2023-04-05T08:32:33Z | |
dc.date.available | 2023-04-05T08:32:33Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Малишева А. С., Шанигін А.В. Особливості раціону харчування при дерматитах: харчові тригери / А.С. Малишева // Globalization of scientific knowledge: international cooperation and integration of sciences : V міжнар. наук. конф., 17 бер. 2023 р., Відень, Австрія : LLC International Centre Corporative Management, 2023. – с. 509-510 | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2710–3056 | |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12398 | |
dc.description.abstract | Останніми роками дедалі більше досліджень у царині дерматології було спрямовано на вивчення зв’язку між гігієною харчування людини й станом її шкіри. Головним чином, акцентом вивчення був атопічний дерматит або, як його ще називають, нейродерміт. За оцінками, він вражає від 10% до 25% дітей, і найчастіше у віці до 5 років, і до 7% дорослих у всьому світі. Як правило, з часом перебіг хвороби полегшується і пацієнт відчуває поліпшення загального стану, але можливі різні варіанти розвитку хвороби. Деякі дослідження показали, що менш ніж у 4% дітей розвивається класичний атопічний марш, за яким ідуть харчова алергія, астма та, зрештою, алергічний риніт, при цьому останні дані вказують на складніший гетерогенний перебіг хвороби та алергічні супутні захворювання, що часто виникають разом. Добре відомо, що в основі атопічного дерматиту лежить взаємодія генетичної схильності та чинників навколишнього середовища, а саме особливостей харчування людини. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | гігієна харчування | uk_UA |
dc.subject | профілактика | uk_UA |
dc.subject | дерматити | uk_UA |
dc.subject | харчові алергії | uk_UA |
dc.title | Особливості раціону харчування при дерматитах: харчові тригери | uk_UA |
dc.type | Article | en |