Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Салманов, А. Г. | uk |
dc.contributor.author | Щеглов, Д. В. | uk |
dc.contributor.author | Артьоменко, В. В. | uk |
dc.contributor.author | Мамонова, М. Ю. | uk |
dc.contributor.author | Ушкалов, В. О. | uk |
dc.contributor.author | Salmanov, A. G. | en |
dc.contributor.author | Shchehlov, D. V. | en |
dc.contributor.author | Artyomenko, V. V. | en |
dc.contributor.author | Mamonova, M. Yu. | en |
dc.contributor.author | Ushkalov, V. O. | en |
dc.date.accessioned | 2022-12-22T11:41:36Z | |
dc.date.available | 2022-12-22T11:41:36Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Стримування антимікробної резистентності на підходах «Єдине здоров’я»: Монографія / А. Г. Салманов, Д. В. Щеглов, В. В. Артьоменко та ін. Київ :АграрМедіаГруп, 2022. 380 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/11880 | |
dc.description.abstract | У книзі представлені сучасні дані про стан антимікробної резистентності основних збудників інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги в Україні. Розглядається проблеми появи та поширення резистентності мікроорганізмів до протимікробних препаратів, зокрема до антибіотиків, антисептиків та дезінфекційних засобів в стаціонарах та його рушійні сили. Показано роль харчових продуктів рослинного та тваринного походження в передачі резистентних мікроорганізмів до людині. На підставі аналізу сучасної наукової літератури, міжнародних стандартів та рекомендацій ВООЗ, ФАО та інших міжнародних організацій, а також результатів власних досліджень, автори пропонують пріоритетні шляхи боротьби з інфекціями, пов’язаними з наданням медичної допомоги, спричинених з мультірезистентними мікроорганізмами на підходах «Єдине здоров’я». Особлива увага приділена питанням, стосовно яких інформація у науковій літературі є обмеженою, або взагалі відсутня, які потребують додаткових досліджень. Монографія містить важливу наукову та практичну інформацію і представлятиме інтерес для науковців, організаторів закладів охорони здоров’я, лікарів-клініцистів різних спеціальностей, епідеміологів, бактеріологів, спеціалістів у галузі ветеринарії, а також студентів вищих медичних закладів ІІІ та ІV рівня акредитації. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | антимікробна резистентність | uk |
dc.subject | збудники інфекцій | uk |
dc.subject | медична допомога | uk |
dc.subject | протимікробні препарати | uk |
dc.title | Стримування антимікробної резистентності на підходах «Єдине здоров’я» | uk_UA |
dc.title.alternative | Containment of Antimicrobial Resistance on the ‘One Health’ approaches | en |
dc.type | Learning Object | en |