Влияние пасты черники на биохимические показатели воспаления и дисбиоза в слизистой оболочке крыс с аллоксановым диабетом

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Скиба, В. Я. ru
dc.contributor.author Скиба, А. В. ru
dc.contributor.author Макаренко, О. А. ru
dc.contributor.author Селиванская, И. А. ru
dc.contributor.author Хромагина, Л. Н. ru
dc.contributor.author Цисельский, Ю. В. ru
dc.contributor.author Скиба, В. Я. ua
dc.contributor.author Скиба, О. В. ua
dc.contributor.author Макаренко, О. А. ua
dc.contributor.author Селіванська, І. О. ua
dc.contributor.author Хромагіна, Л. М. ua
dc.contributor.author Цісельський, Ю. В. ua
dc.contributor.author Skiba, V. Ya. en
dc.contributor.author Skiba, A. V. en
dc.contributor.author Makarenko, O. A. en
dc.contributor.author Selivanskaja, I. A. en
dc.contributor.author Khromagina, L. N. en
dc.contributor.author Tsyselskaja, Yu. V. en
dc.date.accessioned 2021-07-09T06:06:19Z
dc.date.available 2021-07-09T06:06:19Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation Влияние пасты черники на биохимические показатели воспаления и дисбиоза в слизистой оболочке крыс с аллоксановым диабетом / В. Я. Скиба, А. В. Скиба, О. А. Макаренко и др. // Вісник стоматології. – 2012. – № 3. – С. 25–27. ru
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/9772
dc.description.abstract Введение аллоксана на 7-й и 14-й дни вызывает в слизистой щеки значительное увеличение уровня МДА, активности эластазы, уреазы и снижение уровня лизоцима и антиоксидантно-прооксидантного индекса АПИ, что свидетельствует о развитии воспаления и дисбиоза. Применение пасты черники с кормом существенно устраняет патологические явления в слизистой. ru
dc.description.abstract Введення алоксану на 7-й і 14-й дні викликають в слизовій щоки значне збільшення рівня МДА, активності еластази, уреази і зниження рівня лізоцима і антикосидантно-прокосидантного індекса АПІ, що свідчить про розвиток запалення і дисбіозу. Застосування пасти чорниці з кормом суттєво усуває патологічні явища в слизовій. uk_UA
dc.description.abstract The introduction of alloxan on the 7th and the 14th day causes the considerable growth of the level of MDA, activity of elastase, urease and reduction of lysozyme level and antioxidant-prooxidant index of API in mucous membrane of cheek. This fact speaks of the development of inflammation and disbiosis. The application of the paste of bilberry with feed removes considerably the pathological phenomena in mucous membrane. en
dc.language.iso ru en
dc.subject аллоксановый диабет ru
dc.subject слизистая щеки ru
dc.subject воспаление ru
dc.subject дисбиоз ru
dc.subject черника ru
dc.subject алоксановий діабет uk_UA
dc.subject слизова щоки uk_UA
dc.subject запалення uk_UA
dc.subject дисбіоз uk_UA
dc.subject чорниця uk_UA
dc.subject alloxan diabetes en
dc.subject cheek mucous membrane en
dc.subject inflammation en
dc.subject disbiosis en
dc.subject bilberry en
dc.title Влияние пасты черники на биохимические показатели воспаления и дисбиоза в слизистой оболочке крыс с аллоксановым диабетом ru
dc.title.alternative Вплив пасти чорниці на біохімічні показники запалення і дисбіозу в слизовій оболонці щурів з алоксановим діабетом uk_UA
dc.title.alternative The influence of the paste of bilberry upon biochemical indices of inflammation and disbisosis in mucous membrane of rats with alloxan diabetes en
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу