dc.contributor.author |
Тимофєєв, М. С. |
uk |
dc.contributor.author |
Рябенька, О. Д. |
uk |
dc.contributor.author |
Русакова, М. Ю. |
uk |
dc.date.accessioned |
2021-04-29T05:54:40Z |
|
dc.date.available |
2021-04-29T05:54:40Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Тимофєєв М. С., Рябенька О. Д., Русакова М. Ю. Вплив стресу на склад кішкової мікробіоти // Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини (для студентів та молодих вчених) : наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвячена 110-річчю з дня народження І. В. Савицького. Одеса, 22–23 квітня 2021 року : тези доп. Одеса: ОНМедУ, 2021. C. 15. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/9318 |
|
dc.description.abstract |
Стрес має здатність активізувати «кишково-мозкову вісь» за допомогою гормональних та
нейронних шляхів, що спричиняє порушення бар’єрної функції кишечнику та суттєві зміни у
складі мікробіоценозу товстої кишки. Різними дослідниками визначено, що зміни якісного та кількісного складу кишкової мікробіоти, в свою
чергу, впливають на когнітивні властивості, тривожність, продукцію нейротрофічних факторів. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
стрес |
uk_UA |
dc.subject |
гіпоталамо-гіпофізарно-адреналова система |
uk_UA |
dc.title |
Вплив стресу на склад кішкової мікробіоти |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |