Під впливом дієтичної добавки «Хром активний» в умовах моделювання
метаболічного синдрому в сироватці крові щурів значно знижувалися рівні тригліцеридів, загального холестерину, глюкози, сечової кислоти. При цьому збільшувався вміст ліпопротеїдів високої щільності, поліпшувався функціональний стан
печінки щурів. Дієтична добавка також покращувала стан колагену і гелю, що
утворює основу міжклітинногоматриксу сполучної тканини кістки альвеолярного
відростка щурів, знижувала резорбцію і вміст перекисних продуктів і посилювала
антиоксидантний захист в кісткової тканини пародонту. На рівні організму експериментальних тварин дієтична добавка проявляла протизапальні властивості.
Under the influence of dietary supplement “Chromе Active”, level of triglycerides,
total cholesterol, glucose, and uric acid significantly decreased in serum of rats
simulating metabolic syndrome. At the same time, content of high-density lipoproteins
increased, functional state of rat liver improved. Dietary supplement also improved
the condition of collagen and gel, which forms the basis of extracellular matrix of
connective tissue rat alveolar bone, reduced the resorption and content of peroxide
products, and increased the antioxidant protection in periodontal bone tissue. At the
level of organism experimental animals, dietary supplement showed anti-inflammatory
properties.
Под влиянием диетической добавки «Хром активный» в условиях моделирования метаболического синдрома в сыворотке крови крыс значительно снижались уровни триглицеридов, общего холестерина, глюкозы, мочевой кислоты.
При этом увеличивалось содержание липопротеидов высокой плотности, улучшалось функциональное состояние печени крыс. Диетическая добавка также улучшала состояние коллагена и геля, образующего основу межклеточного матрикса соединительной ткани кости альвеолярного отростка крыс, снижала резорбцию и содержание перекисных продуктов и усиливала антиоксидантную
защиту в костной ткани пародонта.На уровне организма экспериментальных
животных диетическая добавка проявляла противовоспалительные свойства.