dc.contributor.author |
Нікулеску, А. С. |
ua |
dc.contributor.author |
Черниш, С. Б. |
ua |
dc.date.accessioned |
2020-12-31T07:31:55Z |
|
dc.date.available |
2020-12-31T07:31:55Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.citation |
Нікулеску А. С. Виявлення факторів, що сприяють розвитку атопічного дерматиту у дітей / А. С. Нікулеску, С. Б. Черниш // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини: ІV Міжнар. наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених, 21–22 квітня 2016 р., м. Суми: збірник тез доповідей. – Суми: СумДУ, 2016. – Т.2. – С. 196. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/8523 |
|
dc.description.abstract |
Вплив харчової алергії (ХА) на ризик розвитку атопічного дерматиту (АД) у дітей є актуальною проблемою сучасної педіатрії. ХА у дітей раннього віку найчастіше обумовлена алергією до білка коров’ячого молока. Встановлено, що у 80–85% дітей з ХА до трьох років формується алергічна толерантність до білка коров’ячого молока. Проте, у певного відсотка дітей ХА є дебютом АД. Мета і завдання дослідження: Проаналізувати вплив факторів, які впливають на розвиток АД у дітей. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
харчова алергія |
uk_UA |
dc.subject |
атопічний дерматит |
uk_UA |
dc.subject |
білок коров’ячого молока |
uk_UA |
dc.subject |
food allergy |
en |
dc.subject |
atopic dermatitis |
en |
dc.subject |
cow's milk protein |
en |
dc.subject |
пищевая аллергия |
ru |
dc.subject |
атопический дерматит |
ru |
dc.subject |
белок коровьего молока |
ru |
dc.title |
Виявлення факторів, що сприяють розвитку атопічного дерматиту у дітей |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |