Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мельник, О. А. | ua |
dc.date.accessioned | 2020-10-27T08:20:06Z | |
dc.date.available | 2020-10-27T08:20:06Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Мельник О. А. Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування / О. А. Мельник // Медицина ХХІ століття: перспективні та пріоритетні напрями наукових досліджень: міжнар. наук.-практ. конф., 24–25 липня 2020 р., Дніпро: збірник матер. – Дніпро: Організація наукових медичних досліджень «Salutem», 2020. – С. 111–118. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/8128 | |
dc.description.abstract | Насьогодні метод прямого пресування таблетованих форм є найбільш економічно привабливий. Оптимальний склад і технологію таблеток можливо визначити тільки після дослідження фізико-хімічних, кристалографічних та фармако-технологічних властивостей інгредієнтів. Ці властивості тісно пов’язані між собою і впливають на процес пресування і отримання якісних таблеток. Форма кристалів впливає на механічні властивості лікарських речовин такі як сипучість, здатність змішуватися з допоміжними речовинами, а також на біодоступність, стабільність і є важливою характеристикою. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | метод прямого пресування таблетованих форм | uk_UA |
dc.subject | допоміжні інгридієнти | uk_UA |
dc.subject | форма кристалів | uk_UA |
dc.subject | мікрокристалічна целюлоза | uk_UA |
dc.title | Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування | uk_UA |
dc.type | Article | en |