dc.contributor.author |
Мельник, О. А. |
ua |
dc.date.accessioned |
2020-10-27T08:20:06Z |
|
dc.date.available |
2020-10-27T08:20:06Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Мельник О. А. Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування / О. А. Мельник // Медицина ХХІ століття: перспективні та пріоритетні напрями наукових досліджень: міжнар. наук.-практ. конф., 24–25 липня 2020 р., Дніпро: збірник матер. – Дніпро: Організація наукових медичних досліджень «Salutem», 2020. – С. 111–118. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/8128 |
|
dc.description.abstract |
Насьогодні метод прямого пресування таблетованих форм є найбільш економічно привабливий. Оптимальний склад і технологію таблеток можливо визначити тільки після дослідження фізико-хімічних, кристалографічних та фармако-технологічних властивостей інгредієнтів. Ці властивості тісно пов’язані між собою і впливають на процес пресування і отримання якісних таблеток. Форма кристалів впливає на механічні властивості лікарських речовин такі як сипучість, здатність змішуватися з допоміжними речовинами, а також на біодоступність, стабільність і є важливою характеристикою. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
метод прямого пресування таблетованих форм |
uk_UA |
dc.subject |
допоміжні інгридієнти |
uk_UA |
dc.subject |
форма кристалів |
uk_UA |
dc.subject |
мікрокристалічна целюлоза |
uk_UA |
dc.title |
Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |