Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Аніщенко, Л. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-07-10T09:43:57Z | |
dc.date.available | 2020-07-10T09:43:57Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | Аніщенко Л. В. Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води // Проблеми техногенно-екологічної безпеки: освіта, наука, практика: зб. матер. Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 24 листопада 2016 р. Харків : НУЦЗУ, 2016. – С. 122–124. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/7582 | |
dc.description.abstract | Дослідження показали, що всі поліоли володіли піноутворюючими властивостями. Характер піни та її стабільність багато в чому визначались концентрацією вихідних речовин. Порогові концентрації по піноутворенню встановленні на наступних рівнях: 0,1; 0,3 та 2,0 мг/л відповідно для ПОПП-100, ПОПП-504 та ПОПП-294. Таким чином, досліджувана група поліолів здатна надавати воді специфічний запах нафтопродуктів, гірко-в’яжучий присмак та викликати утворення піни. В концентраціях до 100,0 мг/л речовини не впливають на колір та прозорість водних розчинів. Лімітуюча органолептична ознака шкідливості – піноутворення. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.title | Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |