dc.contributor.author |
Аніщенко, Л. В. |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-10T09:43:57Z |
|
dc.date.available |
2020-07-10T09:43:57Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.citation |
Аніщенко Л. В. Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води // Проблеми техногенно-екологічної безпеки: освіта, наука, практика: зб. матер. Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 24 листопада 2016 р. Харків : НУЦЗУ, 2016. – С. 122–124. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/7582 |
|
dc.description.abstract |
Дослідження показали, що всі поліоли володіли піноутворюючими властивостями.
Характер піни та її стабільність багато в чому визначались концентрацією вихідних речовин.
Порогові концентрації по піноутворенню встановленні на наступних рівнях: 0,1; 0,3 та 2,0
мг/л відповідно для ПОПП-100, ПОПП-504 та ПОПП-294.
Таким чином, досліджувана група поліолів здатна надавати воді специфічний запах
нафтопродуктів, гірко-в’яжучий присмак та викликати утворення піни. В концентраціях до
100,0 мг/л речовини не впливають на колір та прозорість водних розчинів. Лімітуюча
органолептична ознака шкідливості – піноутворення. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.title |
Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |