Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води

Show simple item record

dc.contributor.author Аніщенко, Л. В.
dc.date.accessioned 2020-07-10T09:43:57Z
dc.date.available 2020-07-10T09:43:57Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Аніщенко Л. В. Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води // Проблеми техногенно-екологічної безпеки: освіта, наука, практика: зб. матер. Всеукр. наук.-практ. конф., м. Харків, 24 листопада 2016 р. Харків : НУЦЗУ, 2016. – С. 122–124. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/7582
dc.description.abstract Дослідження показали, що всі поліоли володіли піноутворюючими властивостями. Характер піни та її стабільність багато в чому визначались концентрацією вихідних речовин. Порогові концентрації по піноутворенню встановленні на наступних рівнях: 0,1; 0,3 та 2,0 мг/л відповідно для ПОПП-100, ПОПП-504 та ПОПП-294. Таким чином, досліджувана група поліолів здатна надавати воді специфічний запах нафтопродуктів, гірко-в’яжучий присмак та викликати утворення піни. В концентраціях до 100,0 мг/л речовини не впливають на колір та прозорість водних розчинів. Лімітуюча органолептична ознака шкідливості – піноутворення. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.title Вплив поліоксіпропіленполіолів на органолептичні властивості води uk_UA
dc.type Article uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account