dc.contributor.author |
Івангородська, В. О. |
|
dc.contributor.author |
Шейх Алі, Д. Х. |
|
dc.date.accessioned |
2020-05-27T06:39:16Z |
|
dc.date.available |
2020-05-27T06:39:16Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
Івангородська В. О., Шейх Алі Д. Х. Харчовий статус ово-лакто-вегетаріанців // Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини (для студентів та молодих вчених) : наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвячена 150-річчю з дня народження В. В. Вороніна. Одеса, 9– 10 квіт. 2020 р. : тези доп. Одеса : ОНМедУ, 2020. С. 28. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/7200 |
|
dc.description.abstract |
Актуальність. Вегетаріанство — поширений
напрямок альтернативного харчування в Україні (5 % населення — близько 2,5 млн). Перевагами є: зниження розвитку атеросклерозу та
ускладнень цукрового діабету 2 типу, рекомендовано хворим на хронічну гіпертензію та сечокам’яну хворобу. З другого боку: дефіцити
вітамінів групи В та фолієвої кислоти (ФК), вітаміну С, лізину. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.subject |
вегетаріанство |
uk_UA |
dc.subject |
ово-лакто-вегетеріанство |
uk_UA |
dc.subject |
недостатність білків |
uk_UA |
dc.subject |
недостатність жирів |
uk_UA |
dc.subject |
вітамінний дефіцит |
uk_UA |
dc.title |
Харчовий статус ово-лакто-вегетаріанців |
uk_UA |
dc.type |
Article |
uk_UA |