В роботі вивчали дію різних доз вітамінів В1 і В2 на біосинтез їх коферментних форм в печінці щурів. Встановили, що поєднання вітаміна В2 в постійній дозі 2 мг/кг з зростаючими до 40 мг/кг дозами В1 призводять до поступового зростання вмісту загальних флавинів і особливо ФАД, причому максимальний ефект досягається при введенні тваринам 12 мг/кг В1. Одночасне введення вітамінів В1 і В2 також підвищує здібність вітаміну В1 перетворюватися в коферментну форму. Особливо цей ефект виражений у випадку використання дози В2 у 2 мг/кг. Таким чином, для пари вітамінів В1-В2 існує оптимальне співвідношення при введенні в організм по відношенню до утворення їх коферментних форм – масове 6:1 і молярне 7:1.
В работе изучали действие разных доз витаминов В1 и В2 на биосинтез их коферментных форм в печени крыс. Установили, что сочетание витамина В2 в постоянной дозе 2 мг/кг с возрастающими до 40 мг/кг дозами В1 приводит к постепенному росту содержания общих флавинов и особенно ФАД, причем максимальный эффект достигается при введении животным 12 мг/кг В1. Совместное введение витаминов В1 и В2 также повышает способность витамина В1 превращаться в коферментную форму. Особенно этот эффект выражен в случае использования дозы В2 в 2 мг/кг. Таким образом, для пары витаминов В1-В2 существует оптимальное соотношение при введении в организм по отношению к образованию их коферментных форм – массовое 6:1 и молярное 7:1.