Проведений багатофакторний аналіз дозволив визначити, що внесок генетичного чинника у розвитокожиріння дітей молодшого шкільного віку не перевищував 20 %. Натомість, основними чинниками ризику ожиріння слід вважати порушення харчової поведінки, гіпокінезію, штучне вигодовування в анамнезі й інші фактори.
The conducted multifactor analysis allowed to determine that the contribution of genetic factors in the development of obesity of children of younger school age wasn't higher that 20 %. But the main risk factors of obesity should be considered the disorder of nutritive behaviour, hypokinesis, artificial feeding in anamnesis and other factors.
Проведенный многофакторный анализ позволил определить вклад генетического фактора в развитии ожирения детей младшего школьного возраста, который не превышал 20 %. Зато, основными факторами риска ожирения следует считать нарушения пищевого поведения, гипокинезию, искусственное вскармлевание в анамнезе и другие факторы.