Додавання до поживного середовища інгібіторів
протеолізу призводило до зміни чутливості до антибіотиків досліджуваних штамів S. aureus. Амбен
посилював пригнічувальну дію деяких антибіотиків
незначною мірою. Спільне застосування антибіотиків і Е-амінокапронової кислоти посилювало гальмування росту усіх досліджуваних штамів S. aureus
АТСС 25923, S. aureus 2781, S. aureus Кунда незалежно від рівня чутливості/резистентності їх до антибіотиків.
Addition the proteolysis inhibitors to the nutritive medium has increased the inhibition acting some antibiotics
towards the growth of strains S. aureus. The number of
antibiotics, which activity was enhanced as a result of
Ambenum addition, was significantly smaller than those
influenced by aminocaproic acid addition. The
aminocaproic acid addition has increased the hindrance
activity of antibiotics acting towards the growth of all
studied strains of S. aureus АТСС 25923, S. aureus
2781, S. aureus Кунда. The increase of antibiotics activity was registered independently on the level of the
strains’ sensitivity / resistance to the antibiotics
Добавление в питательную среду ингибиторов протеолиза изменяло чувствительность к антибиотикам
изучаемых штаммов S. aureus. Амбен незначительно
усиливал ингибирующее действие некоторых антибиотиков на рост микроорганизмов. Совместное
применение антибиотиков и Е-аминокапроновой
кислоты усиливало торможение роста всех исследованных штаммов S. aureus АТСС 25923, S. aureus
2781, S. aureus Кунда не зависимо от уровня их чувствительности/резистентности к антибиотикам.