Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Унгурян, Л. М. | ua |
dc.contributor.author | Рожковський, Я. В. | ua |
dc.contributor.author | Образенко, М. С. | ua |
dc.contributor.author | Unguryan, L. M. | en |
dc.contributor.author | Rozhkovskyi, Ya. V. | en |
dc.contributor.author | Obrazenko, M. S. | en |
dc.date.accessioned | 2019-05-02T09:32:39Z | |
dc.date.available | 2019-05-02T09:32:39Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | Унгурян Л. М. Мікрохвильовий спосіб екстракції біологічно активних речовин БАР з рослинної сировини цукровим сиропом / Л. М. Унгурян, Я. В. Рожковський, М. С. Образенко // Фармацевтичний журнал. – 2011. – № 2. – С. 84–88. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/5076 | |
dc.description.abstract | Як відомо, простий цукровий сироп (Sirupus Sachari Simplex) у фармацевтичній практиці є одним з інгредієнтів складних сиропів і використовується в якості смакового коригента і базового розчинника деяких екстрактивних і хімічних речовин, в основному в дитячих лікарських формах (сиропи солодки, алтейний, шипшини, ревеневий, пертусин та ін.). Проте, крім складності виготовлення складних сиропів, вони протягом технологічного процесу втрачають свої властивості консерванта, які створюються додаванням простого цукрового сиропу, тому необхідно вводити інші консерванти, що небажано, особливо для дитячих лікарських форм. Так, до сиропу солодки додають 10 % 900 етанолу в якості консерванту. | uk_UA |
dc.description.abstract | Developed technological process of extraction BASS from a digister by simple saccharine syrup. The of principle flow-chart of microwave technology of production of fitosiropov and chart of the vehicle providing is offered. | en |
dc.description.abstract | Разработан технологический процесс экстракции БАВ из растительного сырья простым сахарным сиропом. Предложена принципиальная блок-схема микроволновой технологии производства фитосиропов и схема аппаратного обеспечения. | ru |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | мікроволнова екстракція | uk_UA |
dc.subject | БАР | uk_UA |
dc.subject | цукровий сироп | uk_UA |
dc.subject | МХ-поле | uk_UA |
dc.subject | microwave extraction | uk_UA |
dc.subject | BASS | en |
dc.subject | saccharine syrup | en |
dc.subject | MV is the field | en |
dc.subject | микроволновая экстракция | ru |
dc.subject | БАВ | ru |
dc.subject | сахарный сироп | ru |
dc.subject | МВ-поле | ru |
dc.title | Мікрохвильовий спосіб екстракції біологічно активних речовин БАР з рослинної сировини цукровим сиропом | uk_UA |
dc.title.alternative | Microwave method of ekstracii BASS from digister by saccharine syrup | en |
dc.title.alternative | Микроволновой способ экстракции биологически активных веществ (БАВ) из растительного сырья сахарным сиропом | ru |
dc.type | Article | en |