dc.contributor.author |
Сахарова, І. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Данильченко, Л. І. |
ua |
dc.contributor.author |
Болотнікова, Л. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Sakharova, I. V. |
en |
dc.contributor.author |
Danylchenko, L. I. |
en |
dc.contributor.author |
Bolotnikova, L. V. |
en |
dc.date.accessioned |
2019-02-20T10:51:29Z |
|
dc.date.available |
2019-02-20T10:51:29Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.citation |
Сахарова І. В. Стабільність та вплив азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води / І. В. Сахарова, Л. І. Данильченко, Л. В. Болотнікова // Вісник морської медицини. – 2015. – № 3. – С. 92–95. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/4695 |
|
dc.description.abstract |
В статті наведено результати дослідження стабільності та впливу азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води. Про стабільність азотовмісних детергентів судили по запаху, присмаку, піноутворенню в динаміці спостереження. Шляхом визначення порогу сприйняття (інтенсивність 1 бал) і практичного
порога (інтенсивність 2 бали) встановлено, що азотовмісні детергенти здатні чинити негативний вплив на естетичні показники води. Всі з'єднання надають водним розчинам специфічний гірко-терпкий присмак і запах нафтопродуктів. Будучи іоногенними поверхнево-активними речовинами, вони володіють здатністю до піноутворення. На прозорість і колір води в концентраціях до 50,0 мг/л впливу дані речовини не мають. Піноутворення є лімітуючою органолептичною ознакою їх шкідливості. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
The article presents the results of the stability studies and the impact of nitrogen-containing detergents on the organoleptic properties of water. On the stability of nitrogen-containing detergents judged by smell, taste, foaming in the dynamics of observation. By defining the threshold of perception (intensity 1 point) and practical threshold (intensity 2 points) found that nitrogen-containing
detergents are able to have a negative impact on the aesthetic parameters of water. All connections provide water solutions specific bitter-tart taste and smell of oil. As ionic surfactants, they have the ability to foam. On transparency and color of the water at concentrations up to 50.0 mg/l impact these substances have not. Foaming is limiting organoleptic characteristics of harmfulness. |
en |
dc.description.abstract |
В статье приведены результаты исследования стабильности и влияния азотсодержащих детергентов на органолептические свойства воды. О стабильности азотсодержащих детергентов судили по запаху, привкусу, пенообразованию в динамике наблюдения. Путем определения порога восприятия (интенсивность 1 балл) и практического порога (интенсивность 2 балла) установлено, что азотсодержащие детергенты способны оказывать негативное влияние на эстетические показатели воды. Все соединения придают водным растворам специфический горько-терпкий привкус и запах нефтепродуктов. Будучи ионогенными поверхностноактивными веществами, они обладают способностью к пенообразованию. На прозрачность и цвет воды в концентрациях до 50,0 мг/л влияния данные вещества не влияют. Пенообразование является лимитирующим органолептическим признаком их вредности. |
ru |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
вода |
ua |
dc.subject |
азотовмісній детергент |
uk_UA |
dc.subject |
органолептичні властивості |
uk_UA |
dc.subject |
water |
en |
dc.subject |
nitrogen-containing detergents |
en |
dc.subject |
organoleptic properties |
uk_UA |
dc.subject |
вода |
uk_UA |
dc.subject |
азотсодержащий детергент |
uk_UA |
dc.subject |
органолептические свойства |
uk_UA |
dc.title |
Стабільність та вплив азотовмісних детергентів на органолептичні властивості води |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Stability and effect of nitrogen containing detergents at the organoleptic properties of water |
en |
dc.title.alternative |
Стабильность и влияние азотсодержащих детергентов на органолептические характеристики воды |
ru |
dc.type |
Article |
en |