Короткий опис (реферат):
На жирову хворобу печінки (ЖХП) страждають майже чверть
населення земної кулі. Причиною ЖХП є, перш за все, неадекватне
жирове харчування, яке складається з надмірного споживання жирів і жировмісних продуктів, не оптимальний жирнокислотний склад
харчових жирів (великий вміст лінолевої і пальмітинової жирних
кислот, транс-жирні кислоти), зниження інтенсивності утилізації
жирів в результаті суттєвого зниження фізичного навантаження. Другою стадією ЖХП є розвиток неалкогольного
стеатогепатиту (НАСГ), який виникає внаслідок дисбіотичного
синдрому на тлі стеатозу печінки. Завершальним етапом ЖХП є цироз печінки, незворотній
патологічний процес, який, як правило, завершується летальним
кінцем.