dc.contributor.author |
Еберле, Л. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Устянська, О. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Дробот, О. О. |
ua |
dc.date.accessioned |
2025-06-04T08:43:03Z |
|
dc.date.available |
2025-06-04T08:43:03Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Еберле Л. В., Устянська О. В., Дробот О. О. Аналіз пігментного складу в сировині Rosa canina L. // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: VII Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 11 квітня 2025 р., м. Харків: матер. Електрон. дані. Х.: НфаУ, 2025. С. 112–114. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/17670 |
|
dc.description.abstract |
Rosa canina L. (шипшина звичайна) є цінною рослинною сировиною, що містить великий комплекс біологічно активних речовин, зокрема вітаміни, флавоноїди, органічні кислоти та ефірні олії. Одним із основних компонентів є вітамін C, який забезпечує потужну антиоксидантну дію, сприяючи зміцненню імунної системи. Фенольні сполуки, такі як флавоноїди та таніни, володіють вираженими протизапальними і антимікробними властивостями, що робить рослину ефективною у боротьбі з різноманітними інфекціями. Органічні кислоти, такі як яблучна та лимонна, активно регулюють метаболічні процеси та сприяють нормалізації обміну речовин. Метою роботи стало дослідження загального пігментного складу в
рослинній сировині Rosa canina L. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
пігментний склад |
uk_UA |
dc.subject |
сировина Rosa canina L. |
uk_UA |
dc.subject |
біологічно активні речовини |
uk_UA |
dc.subject |
органічні кислоти |
uk_UA |
dc.title |
Аналіз пігментного складу в сировині Rosa canina L. |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |