dc.contributor.author |
Устянська, О. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Александрова, О. І. |
ua |
dc.contributor.author |
Еберле, Л. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Радаєва, І. М. |
ua |
dc.contributor.author |
Боднарюк, Н. В. |
ua |
dc.date.accessioned |
2025-04-11T07:24:05Z |
|
dc.date.available |
2025-04-11T07:24:05Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Дослідження вмісту флавоноїдів в екстрактах бджолиної перги / О. В. Устянська, О. І. Александрова, Л. В. Еберле та ін. // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: матеріали VІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Харків, 12 квітня 2024 р.). – Електрон. дані. – X.: НФаУ, 2024. – С. 177–178. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/17291 |
|
dc.description.abstract |
Останнім часом все більшу популярність здобуває використання
флавоноїдів та фенольних сполук для створення біологічно активних добавок та лікарських засобів. Флавоноїди відіграють велику роль у забезпеченні вітамінної активності, впливають на роботу внутрішніх залоз, сприяють процесам регенерації тканин, зміцнюють капіляри та виявляють ряд інших корисних біологічних властивостей. Біофлавоноїди відомі своєю сильною антиоксидантною дією, яка полягає в здатності блокувати вільні радикали у живих системах та запобігати окисненню ліпідів. Крім цього, флавоноїди проявляють антиканцерогенну, антисклеротичну, протизапальну та імуностимулюючу дію на організм людини. Метою роботи є кількісне визначення флавоноїдів у спиртових екстрактах бджолиної перги залежно від концентрації етилового спирту. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
флавоноїди |
uk_UA |
dc.subject |
екстракти бджолиної перги |
uk_UA |
dc.subject |
концентрація етилового спирту |
uk_UA |
dc.subject |
фенольні сполуки |
uk_UA |
dc.title |
Дослідження вмісту флавоноїдів в екстрактах бджолиної перги |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |