Abstract:
Останнім часом все більшу популярність здобуває використання
флавоноїдів та фенольних сполук для створення біологічно активних добавок та лікарських засобів. Флавоноїди відіграють велику роль у забезпеченні вітамінної активності, впливають на роботу внутрішніх залоз, сприяють процесам регенерації тканин, зміцнюють капіляри та виявляють ряд інших корисних біологічних властивостей. Біофлавоноїди відомі своєю сильною антиоксидантною дією, яка полягає в здатності блокувати вільні радикали у живих системах та запобігати окисненню ліпідів. Крім цього, флавоноїди проявляють антиканцерогенну, антисклеротичну, протизапальну та імуностимулюючу дію на організм людини. Метою роботи є кількісне визначення флавоноїдів у спиртових екстрактах бджолиної перги залежно від концентрації етилового спирту.