dc.contributor.author |
Еберле, Л.В. |
ua |
dc.contributor.author |
Григор’єва, Т. М. |
ua |
dc.date.accessioned |
2025-04-11T06:02:05Z |
|
dc.date.available |
2025-04-11T06:02:05Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Еберле Л. В. Дослідження вмісту гідроксикоричних кислот в плодах Mamordica charantia за різних методів екстракції / Л. В. Еберле, Т. М. Григор'єва // Сучасні досягнення фармацевтичної науки в створенні та стандартизації лікарських засобів і дієтичних добавок, що містять компоненти природного походження: матеріали VІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Харків, 12 квітня 2024 р.). – Електрон. дані. – X.: НФаУ, 2024. – С. 95–96. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/17287 |
|
dc.description.abstract |
Лікарська рослинна сировина та препарати на її основі продовжують відігравати важливу роль в фармакотерапії багатьох хронічних і
гострих захворювань людини. Фітопрепарати мають, як переваги, так і недоліки в порівнянні з лікарськими засобами на основі синтетичних субстанцій. До основних переваг фітопрепаратів відносяться: широкий спектр дії, низький рівень токсичності, доступність. Основні недоліки: відсутність доведеного рівня ефективності за допомогою клінічних досліджень для більшості «традиційних» і давно існуючий у вжитку фітопрепаратів, труднощі в стандартизації та непередбачуваність в побічних ефектах. Однак, незважаючи на перераховані недоліки, все більше людей в усьому світі вважають, що фітопрепарати є краще, ніж синтетичні засоби. Метою роботи було дослідження кількісного вмісту гідроксикоричних кислот в плодах Mamordica charantia за різних методів екстракції. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
гідроксикоричні кислоти |
uk_UA |
dc.subject |
плоди Mamordica charantia |
uk_UA |
dc.subject |
різні методи екстракції |
uk_UA |
dc.subject |
фармакотерапія |
uk_UA |
dc.title |
Дослідження вмісту гідроксикоричних кислот в плодах Mamordica charantia за різних методів екстракції |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |