Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Топов, І. Г. | ua |
dc.contributor.author | Цушко, І. О. | ua |
dc.date.accessioned | 2025-02-21T08:06:54Z | |
dc.date.available | 2025-02-21T08:06:54Z | |
dc.date.issued | 2025 | |
dc.identifier.citation | Топов І. Г., Цушко І. О. Експериментальна оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у щурів // Світ наукових досліджень. Випуск 37: матеріали Міжнародної мультидисциплінарної наукової інтернет-конференції (м. Тернопіль, Україна, м. Ополе, Польща, 23–24 січня 2025 р.) / за ред. : О. Патряк та ін. ГО “Наукова спільнота”, WSZIA w Opolu. Тернопіль: ФО- П Шпак В.Б. 2025. С. 196–199. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/16987 | |
dc.description.abstract | Споживання жирних раціонів, до складу яких входить традиційна (високолінолева) соняшникова олія або пальмова (багата на пальмітинову кислоту) олія, може призводити до розвитку дисбіозу тканин ротової порожнини. Оскільки в розвитку багатьох стоматологічних захворювань ключову роль відіграє ендогенна мікрофлора, ми вирішили вивчити, як споживання високоолеїнової олії впливає на мікрофлору ротової порожнини. Для цього використовували показник ступеня дисбіозу за методикою А. П. Левицького, який визначається через співвідношення активності уреази та лізоциму. Таким чином метою дослідження була оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у тканинах щурів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | високоолеїнова олія | uk_UA |
dc.subject | ступінь дисбіозу | uk_UA |
dc.subject | експериментальна оцінка | uk_UA |
dc.subject | щурі | uk_UA |
dc.title | Експериментальна оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у щурів | uk_UA |
dc.type | Article | en |