Експериментальна оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у щурів

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Топов, І. Г. ua
dc.contributor.author Цушко, І. О. ua
dc.date.accessioned 2025-02-21T08:06:54Z
dc.date.available 2025-02-21T08:06:54Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Топов І. Г., Цушко І. О. Експериментальна оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у щурів // Світ наукових досліджень. Випуск 37: матеріали Міжнародної мультидисциплінарної наукової інтернет-конференції (м. Тернопіль, Україна, м. Ополе, Польща, 23–24 січня 2025 р.) / за ред. : О. Патряк та ін. ГО “Наукова спільнота”, WSZIA w Opolu. Тернопіль: ФО- П Шпак В.Б. 2025. С. 196–199. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/16987
dc.description.abstract Споживання жирних раціонів, до складу яких входить традиційна (високолінолева) соняшникова олія або пальмова (багата на пальмітинову кислоту) олія, може призводити до розвитку дисбіозу тканин ротової порожнини. Оскільки в розвитку багатьох стоматологічних захворювань ключову роль відіграє ендогенна мікрофлора, ми вирішили вивчити, як споживання високоолеїнової олії впливає на мікрофлору ротової порожнини. Для цього використовували показник ступеня дисбіозу за методикою А. П. Левицького, який визначається через співвідношення активності уреази та лізоциму. Таким чином метою дослідження була оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у тканинах щурів. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject високоолеїнова олія uk_UA
dc.subject ступінь дисбіозу uk_UA
dc.subject експериментальна оцінка uk_UA
dc.subject щурі uk_UA
dc.title Експериментальна оцінка впливу високоолеїнової олії на ступінь дисбіозу у щурів uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу