Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Найдьонова, О. В. | ua |
dc.contributor.author | Бугерук, В. В. | ua |
dc.contributor.author | Ковальчук, Л. І. | ua |
dc.contributor.author | Назарук, Т. О. | ua |
dc.contributor.author | Українська, К. А. | ua |
dc.date.accessioned | 2024-07-31T10:50:09Z | |
dc.date.available | 2024-07-31T10:50:09Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Вплив дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та дисліпідемією / О. В. Найдьонова та ін. Вісник морської медицини. 2024. № 2. С. 205–206. (Актуальні питання ревматології, кардіології та внутрішніх хвороб : наук.-практ. конф., 16-17 квіт. 2024 р., м. Одеса). | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15755 | |
dc.description.abstract | Актуальність. Здоровий спосіб життя може попередити або відкласти розвиток АГ та зменшити кардіоваскулярний ризик. Понад 50% зниження смертності від ішемічної хвороби серця пов’язано зі зменшенням факторів ризику (ФР) і 40% - від поліпшення лікування. Дотримання принципів здорового харчування є основою профілактики серцевосудинних захворювань (клас доказовості І, рівень В, ступінь сильний). Мета: дослідити ефективність впливу дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та дисліпідемією на тлі помірних фізичних навантажень. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | дієтотерапія | uk_UA |
dc.subject | продукти тваринного походження | uk_UA |
dc.subject | фізичні навантаження | uk_UA |
dc.subject | фізичні навантаження | uk_UA |
dc.title | Вплив дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та дисліпідемією | uk_UA |
dc.type | Article | en |