dc.contributor.author |
Найдьонова, О. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Бугерук, В. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Ковальчук, Л. І. |
ua |
dc.contributor.author |
Назарук, Т. О. |
ua |
dc.contributor.author |
Українська, К. А. |
ua |
dc.date.accessioned |
2024-07-31T10:50:09Z |
|
dc.date.available |
2024-07-31T10:50:09Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Вплив дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та дисліпідемією / О. В. Найдьонова та ін. Вісник морської медицини. 2024. № 2. С. 205–206. (Актуальні питання ревматології, кардіології та внутрішніх хвороб : наук.-практ. конф., 16-17 квіт. 2024 р., м. Одеса). |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15755 |
|
dc.description.abstract |
Актуальність. Здоровий спосіб життя може попередити або відкласти розвиток АГ
та зменшити кардіоваскулярний ризик. Понад 50% зниження смертності від ішемічної
хвороби серця пов’язано зі зменшенням факторів ризику (ФР) і 40% - від поліпшення
лікування. Дотримання принципів здорового харчування є основою профілактики серцевосудинних захворювань (клас доказовості І, рівень В, ступінь сильний). Мета: дослідити
ефективність впливу дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на
показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та
дисліпідемією на тлі помірних фізичних навантажень. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
дієтотерапія |
uk_UA |
dc.subject |
продукти тваринного походження |
uk_UA |
dc.subject |
фізичні навантаження |
uk_UA |
dc.subject |
фізичні навантаження |
uk_UA |
dc.title |
Вплив дієтотерапії з обмеженням продуктів тваринного походження на показники ліпідного та вуглеводного обмінів у пацієнтів з артеріальною гіпертензією та дисліпідемією |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |