Вплив вітаміну D на стан вуглеводного обміну в реконвалесцентів COVID-19 з діабетом 2 типу

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Ромейко, Д. Й. ua
dc.contributor.author Гуща, С. Г. ua
dc.contributor.author Волянська, В. С. ua
dc.contributor.author Степанова, Н. З. ua
dc.date.accessioned 2024-07-09T11:32:35Z
dc.date.available 2024-07-09T11:32:35Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Вплив вітаміну Д на стан вуглеводного обміну в реконвалесцентів COVID-19 з діабетом 2 типу / Д. Й. Ромейко, С. Г. Гуща, В. С. Волянська, Н. З. Степанова // Сучасні аспекти реабілітації та ведення посттравматичних станів: Міжнар. наук.-практ. конф., 15 грудня 2023 р., Одеса, Україна: матер. – Одеса, 2023. – С. 36–38. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15639
dc.description.abstract Серед основних факторів ризику розвитку і тяжкого перебігу COVID-19 називають похилий вік, артеріальну гіпертензію, хронічні обструктивні захворювання легень, серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання, цукровий діабет (ЦД) тощо. На сьогоднішній день накопичено дані, які описують зв'язок між SARS-Соv-2 інфекцією й розвитком порушень вуглеводного обміну. Розглядається питання щодо подвійно спрямованого зв'язку між COVID-19 і ЦД. З одного боку, діабет пов'язують з підвищеним ризиком розвитку важкого COVID-19. З іншого – у багатьох пацієнтів з перенесеним COVID-19 вперше діагностується ЦД. Враховуючи вищенаведене, мета дослідження: – оцінити ефективність тривалого застосування високих доз препарату з вітаміном Д у комплексному лікуванні хворих на ЦД 2 типу – реконвалесцентів інфекції COVID-19. uk_UA
dc.language.iso uk ua
dc.subject вітамін D uk_UA
dc.subject вуглеводний обмін uk_UA
dc.subject реконвалесценти COVID-19 uk_UA
dc.subject діабет 2 типу uk_UA
dc.title Вплив вітаміну D на стан вуглеводного обміну в реконвалесцентів COVID-19 з діабетом 2 типу uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу