Abstract:
Мета роботи: реабілітація – складний біологічний процес відновлення організму після перенесення хвороб і травм різного генезу. В її основі лежить зупинення запальних реакцій і стимуляція відновлювальних процесів (репарації і регенерації). Адекватне харчування дає можливість значно посилити ці процеси і прискорити реабілітацію. В якості показників запального процесу
було обрано визначення рівня в організмі активності
протеолітичних ферментів (еластази, катепсинів), фосфоліпази А2,
гіалуронідази, маркерних ферментів запального процесу в печінці
(аланінтрансамінази, аспартаттрансамінази, лужної фосфатази). В
якості показників стану процесів пероксидації ліпідів – вміст
малонового діальдегіду (МДА) та антиоксидантно-прооксидантний
індекс (АПІ).