Фітохімічний склад і протизапальні властивості рідкого екстракту плодів Capsicum Annuum L.

Show simple item record

dc.contributor.author Бойко, Ю. О. ua
dc.contributor.author Шандра, О. А. ua
dc.contributor.author Бойко, І. А. ua
dc.contributor.author Фізор, Н. С. ua
dc.contributor.author Сущук, Н. А. ua
dc.contributor.author Беглая, В. С. ru
dc.contributor.author Образенко, М. С. ua
dc.contributor.author Boiko, Yu. O. en
dc.contributor.author Shandra, O. A. en
dc.contributor.author Boiko, I. A. en
dc.contributor.author Fizor, N. S. en
dc.contributor.author Sushchuk, N. A. en
dc.contributor.author Beglaya, V. S. en
dc.contributor.author Obrazenko, M. S. en
dc.date.accessioned 2017-10-25T09:35:14Z
dc.date.available 2017-10-25T09:35:14Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Фітохімічний склад і протизапальні властивості рідкого екстракту плодів Capsicum Annuum L. / Ю. О. Бойко [и др.] // Досягнення біології та медицини. - 2017. - № 1. - С. 17-21. ua
dc.identifier.uri http://repo.odmu.edu.ua:80/xmlui/handle/123456789/1552
dc.description.abstract Пошук нових природних сполук, що мають протизапальну активність, — актуальне завдання сучасної фармакології. Одним з багатьох джерел подібних речовин є рослинна сировина. Плодам Capsicum annuum L. притаманна протизапальна активність, у зв’язку з чим метою нашої роботи було дослідження в умовах експериментального запалення фітохімічного складу та лікарських властивостей даної рослинної сировини. За допомогою спектрофотометричних методів було проведено визначення вмісту капсаїциноїдів і каротиноїдів у плодах Capsicum annuum L. різних сортів. Протизапальні властивості спиртового екстракту плодів Capsicum annuum L. вивчалися на моделі карагінан-індукованого запалення. Було показано, що всі досліджені сорти перцю за загальним вмістом капсаїциноїдів відповідають ДСТУ 14260-89; стандартам Європейської фармакопеї відповідають сорти Астраханський та Український гіркий. Використання спиртового екстракту плодів перцю як протизапальної терапії на моделі карагінан-індукованого запалення дозволило досягти повного одужування тварин на 7-й день з моменту введення флогогену. ua
dc.description.abstract The search for new natural anti-inflammatory drugs is of current importance pharmacological problem. The plant raw material is an inexhaustible source of substances with different biological activity. The fruits of Capsicum annuum L. have antiinflammatory activity, therefore the aim of our work was to study their phytochemical composition and medicinal properties in the conditions of experimental inflammation. Using spectrophotometric methods of analysis, the quantitative constituent of capsaicinoids and carotenoids in different varieties of Capsicum annuum L. was determined. The study of anti-inflammatory properties of alcohol extracts Capsicum annuum L. fruits was carried out on the model of carrageenaninduced inflammation. All the investigated varieties of pepper according to the content of capsaicinoids corresponded to the requirements of the Ukrainian state standard 14260-89, the requirements of the European Pharmacopoeia corresponded to the variety Astrakhanski and Ukrainian bitter. Using the treatment with alcohol extracts of pepper fruits carrageenan-induced inflammation, it was possible to achieve complete cure on the 7th day after the injection of phlogogen. en
dc.publisher ОНМедУ ua
dc.subject капсаїциноїди ua
dc.subject каротиноїди ua
dc.subject Capsicum annuum L. en
dc.subject протизапальний ua
dc.subject capsaicinoids en
dc.subject carotenoids en
dc.subject Capsicum annuum L. en
dc.subject anti-inflammatory en
dc.title Фітохімічний склад і протизапальні властивості рідкого екстракту плодів Capsicum Annuum L. ua
dc.title.alternative Phytochemical and anti-inflammatory properties of capsicum annuum l. fruits en
dc.type Article en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account