dc.contributor.author |
Богату, С. І. |
ua |
dc.contributor.author |
Прокопенко, А. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Рожковський, Я. В. |
ua |
dc.contributor.author |
Гюнтер, С. |
ua |
dc.date.accessioned |
2024-06-13T08:11:10Z |
|
dc.date.available |
2024-06-13T08:11:10Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Дослідження антибактеріальної активності екстрактів хмелю звичайного (Humulus lupulus L.) проти оральних патогенів / С. І. Богату, А. В. Прокопенко, Я. В. Рожковський, С. Гюнтер // Innovative solutions in public communications and international relations: the 21st International scientific and practical conference, May 28–31, 2024. Sofia, Bulgaria. International Science Group. 2024. P. 206–209. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15504 |
|
dc.description.abstract |
Згідно звітів ВООЗ захворювання порожнини рота такі як карієс та пародонтит є одними з найпоширеніших неінфекційних захворювань людини. Так, за даними The Global Burden of Disease Study (2019) поширеність карієсу зубів складає приблизно 2,5 мільярда людей. Два останніх огляди літератури показали, що глобальна поширеність карієсу молочних зубів становила 46,2%, а постійних зубів – 53,8%, причому нижчі оцінки спостерігалися в Європі та вищі оцінки в Африці. За оцінками вчених, важкі захворювання пародонту вражають близько 19% дорослого населення світу, що становить понад 1 мільярд випадків у всьому світі, що становило 3,5 мільйона років, прожитих з інвалідністю (YLD) у 2016 році. Мета дослідження: вивчення протимікробної активності екстрактів хмелю звичайного проти оральних патогенів (Porphyromonas gingivalis, Streptococcus mutans). |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
антибактеріальна активність |
uk_UA |
dc.subject |
екстракт хмелю звичайного |
uk_UA |
dc.subject |
оральні патогени |
uk_UA |
dc.subject |
лікарські засоби |
uk_UA |
dc.title |
Дослідження антибактеріальної активності екстрактів хмелю звичайного (Humulus lupulus L.) проти оральних патогенів |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |