Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Лобашова, К. Г. | ua |
dc.contributor.author | Остапчук, К. В. | ua |
dc.contributor.author | Аль-Надаві, Н.Д. | ua |
dc.contributor.author | Атіфі Амін | ua |
dc.date.accessioned | 2024-05-23T11:14:07Z | |
dc.date.available | 2024-05-23T11:14:07Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Гіпоглікемічний вплив сухого екстракту чорники звичайної / К. Г. Лобашова, К. В. Остапчук, Н. Д. Аль-Надаві, Атіфі Амін // «Ліки – людині»: VII Міжнар. наук.-практ. конф., 21–22 березня 2024 року, Харків: матер. – Х. : НФаУ, 2024. – С. 214–215. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15345 | |
dc.description.abstract | Цукровий діабет – це сукупність метаболічних захворювань, які в усьому світі досягли масштабів пандемії. Загальновідомо, що цукровий діабет – це хвороба, якій можна запобігти, тому зниження частоти нових випадків захворювання може бути ключовою стратегією зменшення глобального впливу діабету. Відомо, що дієтотерапія – один з важливих аспектів сучасної тактики лікування цукрового діабету. Додавання у харчування препаратів на рослинній основі у значній мірі знижує ризик розвитку ускладнень захворювання, надає можливість знизити дозування синтетичних гіпоглікемічних засобів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | гіпоглікемічний вплив | uk_UA |
dc.subject | сухий екстракт | uk_UA |
dc.subject | чорника звичайна | uk_UA |
dc.subject | цукровий діабет | uk_UA |
dc.title | Гіпоглікемічний вплив сухого екстракту чорники звичайної | uk_UA |
dc.type | Article | en |