Аналіз вмісту аскорбінової кислоти в різних видах рослин

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Еберле, Л. В. ua
dc.contributor.author Григор’єва, Т. М. ua
dc.contributor.author Кочман, О. А. ua
dc.contributor.author Корнєєва, А. О. ua
dc.date.accessioned 2024-05-23T10:39:35Z
dc.date.available 2024-05-23T10:39:35Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Аналіз вмісту аскорбінової кислоти в різних видах рослин / Л. В. Еберле, Т. М. Григор’єва, О. А. Кочман, А. О. Корнєєва // «Ліки – людині»: VII Міжнар. наук.-практ. конф., 21–22 березня 2024 року, Харків: матер. – Х. : НФаУ, 2024. – С. 147–148. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15342
dc.description.abstract Останнім часом в медицині та парфумерній промислові використовують лікарські рослини з великим вмістом аскорбінової кислоти, яка відноситься до похідних поліокси-γ-лактонів ненасичених карбонових кислот. З літературних джерел відомо, що аскорбінова кислота забезпечує процеси метаболізму в живих клітинах, сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, пришвидшує загоєння ран, а також є чудовим модулятором імунної системи та підвищує стійкість проти інфекційних хвороби. Лікарські рослини, які містять в великій кількості аскорбінової кислоти проявляють антиоксидантні властивості знешкоджуючи вільні радикали, які накопичуються в організмі, приймають участь у регуляції окисно-відновних процесах, впливають на процес згортання крові та регенерації тканин. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject аскорбінова кислота uk_UA
dc.subject рослини uk_UA
dc.subject процеси метаболізму uk_UA
dc.subject живі клітини uk_UA
dc.title Аналіз вмісту аскорбінової кислоти в різних видах рослин uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу