dc.contributor.author |
Фізор, Н. С. |
uk |
dc.contributor.author |
Мельник, О. А. |
uk |
dc.date.accessioned |
2024-05-23T10:33:41Z |
|
dc.date.available |
2024-05-23T10:33:41Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Фізор Н. С., Мельник О. А. Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування. Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку [Електронний ресурс] : тези допов. всеукр. наук.–практич. конф. з міжнарод. участю, 9–12 квітня 2024, Одеса / під ред. Менчука В. В. та ін. Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024. С. 181-183. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/15341 |
|
dc.description.abstract |
На сьогодні виробництво таблетованих форм методом прямого
пресування є найбільш економічно привабливим. Завдяки наявності різноманітних типів допоміжних речовин для прямого пресування розробник рецептури
має значну кількість варіанти для застосування у формулах дизайну лікарської
форми. Це забезпечує гнучкість підбору допоміжних речовин для таблетування різних діючих речовин. Оптимальний склад можливо визначити тільки
після дослідження фізико-хімічних, кристалографічних та фармакотехнологічних властивостей інгредієнтів. Ці властивості тісно пов’язані між
собою і впливають на процес пресування і отримання якісних таблеток. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
дизайн таблетованих форм |
uk_UA |
dc.subject |
препарати прямого пресування |
uk_UA |
dc.title |
Взаємозв’язок допоміжних інгредієнтів у сучасному дизайні таблетованих препаратів прямого пресування |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |