dc.contributor.author |
Аряєв, М. Л. |
ua |
dc.contributor.author |
Кравченко, Т. Ю. |
ua |
dc.contributor.author |
Сенківська, Л. І. |
ua |
dc.contributor.author |
Лотиш, Н. Г. |
ua |
dc.contributor.author |
Гоцуляк, Т. І. |
ua |
dc.date.accessioned |
2023-11-28T11:50:57Z |
|
dc.date.available |
2023-11-28T11:50:57Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення / М. Л. Аряєв, Т. Ю. Кравченко, Л. І. Сенківська та ін. // Global problems of improving scientific inventions: the 7th International scientific and practical conference, October 31–November 03, 2023, Copenhagen, Denmark. International Science Group. 2023. P. 164–165. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/14241 |
|
dc.description.abstract |
Останніми роками у дітей відзначається збільшення частоти виникнення реакцій на харчові продукти. Практично з грудного віку можуть спостерігатися клінічні прояви алергічних реакцій, які переважно пов’язані з особливостями харчування. За світовою статистикою, від 2 до 7,5 % дітей до
трьох років у Європі та Америці мають саме таку алергію. Початок харчової алергії у дітей раннього віку може привести к розвитку «атопічного» маршу в
майбутньому. Головними алергенами у дітей першого року життя є білки коров’ячого молока, які запускають каскад алергічних реакцій в організмі
малюка. Ці білки можуть бути причиною атопічного маршу у дітей, схильних до атопії. Піки поширеності алергії до білка коров’ячого молока (АБКМ)
відмічають протягом перших 12 міс життя, вони мають тенденцію до зменшення з віком у терміни, які відрізняються від термінів формування толерантності до інших харчових продуктів. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
алергія |
uk_UA |
dc.subject |
білок коров’ячого молока |
uk_UA |
dc.subject |
діти |
uk_UA |
dc.subject |
казеїн |
uk_UA |
dc.title |
Алергія до білка коров’ячого молока у дітей – проблема сьогодення |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |