Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Цісак, А. О. | ua |
dc.contributor.author | Ларіонов, В. Б. | ua |
dc.contributor.author | Бєнєт, С. С. | ua |
dc.date.accessioned | 2023-08-10T12:05:07Z | |
dc.date.available | 2023-08-10T12:05:07Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | Цісак А. О. Дослідження вмісту поліфенольних сполук в рослинній сировині / А. О. Цісак, В. Б. Ларіонов, С. С. Бєнєт // Хімія природних сполук: VI Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, 27–28 жовтня 2022 р., Тернопіль: матер. – Тернопіль: ТНМУ, 2022. – С. 73–74. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/13516 | |
dc.description.abstract | Вивчення хімічного складу та фармакологічних властивостей показує дедалі більшу роль лікарських рослин як джерел імуномодулюючих, антиоксидантних, гепатопротекторних, загальнозміцнюючих та адаптогенних препаратів, а також особливу актуальність застосування фітопрепаратів, що поєднують у собі широту терапевтичної дії та відносну нешкідливість. Застосування лікарських рослин у лікуванні захворювань має багатовікову традицію. У складі рослин містяться біологічно (фармакологічно) активні речовини, які в організмі людини викликають певний терапевтичний ефект. Спеції і прянощі – це природні біологічно активні добавки, здатні зробити харчування цілющим і досконалим. Спеції-це насіння, листя, коріння, стебла, кора і квіти пряних рослин. У них містяться вітаміни і мінеральні речовини необхідні організму людини для повноцінної життєдіяльності. В останні роки інтерес до спецій зріс в зв'язку з тим, що багато з них мають високу антиоксидантну активність. Вони стали додатковим джерелом природних антиоксидантів: флавоноїдів, фенольних кислот, таннінів, алкалоїдів, фенольних дитерпенів і вітамінів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | вміст поліфенольних сполук | uk_UA |
dc.subject | рослинна сировина | uk_UA |
dc.subject | лікарські рослини | uk_UA |
dc.subject | спеції | uk_UA |
dc.title | Дослідження вмісту поліфенольних сполук в рослинній сировині | uk_UA |
dc.type | Article | en |