Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Стоєва, Т. В. | ua |
dc.contributor.author | Портнова, О. О. | ua |
dc.contributor.author | Годлевська, Т. Л. | ua |
dc.contributor.author | Індуре Ніша Ратанкумар | ua |
dc.date.accessioned | 2023-05-18T07:39:09Z | |
dc.date.available | 2023-05-18T07:39:09Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Оцінка якості життя родини дітей з харчовою алергією / Т. В. Стоєва, О. О. Портнова, Т. Л. Годлевська, Індуре Ніша Ратанкумар // Scientific Paradigm in the Context of Technologies and Society Development: the 5th International Scientific Paradigm in the Context of Technogies and Society Development, May 16–18, 2023. Geneva, Switzerland. P. 356–358. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12823 | |
dc.description.abstract | Харчова алергія (ХА) у дітей не є тільки вагомою медичної, а й соціально- економічною проблемою. За даними EAACI (Європейська академія алергології та клінічної імунології), в середньому в Європейських країнах 17,3% населення мають будь-які прояви ХА протягом життя (self-reported point prevalence). Серед дітей раннього віку провідним алергеном є білок коров'ячого молока (БКМ). Згідно з даними ESPGHAN (The European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition), пік захворюваності на алергію до БКМ припадає на перший рік життя, становлячи 2–3% серед немовлят. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | en |
dc.subject | харчова алергія | uk_UA |
dc.subject | якість життя | uk_UA |
dc.subject | діти | uk_UA |
dc.subject | анкетування батьків | uk_UA |
dc.title | Оцінка якості життя родини дітей з харчовою алергією | uk_UA |
dc.type | Article | en |