Оцінка якості життя родини дітей з харчовою алергією

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Стоєва, Т. В. ua
dc.contributor.author Портнова, О. О. ua
dc.contributor.author Годлевська, Т. Л. ua
dc.contributor.author Індуре Ніша Ратанкумар ua
dc.date.accessioned 2023-05-18T07:39:09Z
dc.date.available 2023-05-18T07:39:09Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Оцінка якості життя родини дітей з харчовою алергією / Т. В. Стоєва, О. О. Портнова, Т. Л. Годлевська, Індуре Ніша Ратанкумар // Scientific Paradigm in the Context of Technologies and Society Development: the 5th International Scientific Paradigm in the Context of Technogies and Society Development, May 16–18, 2023. Geneva, Switzerland. P. 356–358. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12823
dc.description.abstract Харчова алергія (ХА) у дітей не є тільки вагомою медичної, а й соціально- економічною проблемою. За даними EAACI (Європейська академія алергології та клінічної імунології), в середньому в Європейських країнах 17,3% населення мають будь-які прояви ХА протягом життя (self-reported point prevalence). Серед дітей раннього віку провідним алергеном є білок коров'ячого молока (БКМ). Згідно з даними ESPGHAN (The European Society for Paediatric Gastroenterology Hepatology and Nutrition), пік захворюваності на алергію до БКМ припадає на перший рік життя, становлячи 2–3% серед немовлят. uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject харчова алергія uk_UA
dc.subject якість життя uk_UA
dc.subject діти uk_UA
dc.subject анкетування батьків uk_UA
dc.title Оцінка якості життя родини дітей з харчовою алергією uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу