dc.contributor.author |
Бабієнко, В. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Мокієнко, А. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Горошков, О. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Коболев, Е. В. |
uk |
dc.contributor.author |
Шейх, А. Д. Х. |
uk |
dc.contributor.author |
Суворова, А. С. |
en |
dc.contributor.author |
Babienko, V. V. |
en |
dc.contributor.author |
Mokienko, A. V. |
en |
dc.contributor.author |
Goroshkov, O. V. |
en |
dc.contributor.author |
Koboliev, E. V. |
en |
dc.contributor.author |
Seikh, A. D. H. |
en |
dc.contributor.author |
Suvorova, A. S. |
en |
dc.date.accessioned |
2023-04-28T07:16:18Z |
|
dc.date.available |
2023-04-28T07:16:18Z |
|
dc.date.issued |
2022 |
|
dc.identifier.citation |
Абсорбція магнію як ключовий фактор його споживання / В. В. Бабієнко, А. В. Мокієнко, О. В. Горошков та ін. // Стан і перспективи харчової науки та промисловості: зб. тез доповідейVІ Міжнар. наук.-технічна конф.2022, м. Тернопіль, 22-23 вересня 2022 р. Тернопіль, 2022. С. 44. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12653 |
|
dc.description.abstract |
Було проаналізовано на вміст магнію 58 груп харчових продуктів (823
найменування) та втрати магнію у процесі кулінарної обробки харчових продуктів.
Проведено перерахунок на одну добу вмісту магнію у продуктах харчування згідно
місячного споживчого кошика та залишок магнію у деяких продуктах після кулінарної
обробки. Всього із 44 харчових продуктів споживчого кошика кулінарній обробці
підлягають 14. При цьому загальний вміст магнію зменшується від 441 до 379 мг,
тобто на 14 %, що співпадає із довідковими даними (13 %). |
uk_UA |
dc.language.iso |
en |
en |
dc.subject |
магній |
uk_UA |
dc.subject |
абсорбція |
uk_UA |
dc.subject |
кишечник |
uk_UA |
dc.title |
Абсорбція магнію як ключовий фактор його споживання |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Absorption of magnesium as a key factor in its consumption |
en |
dc.type |
Article |
en |