Короткий опис (реферат):
Сучасний стан господарювання вітчизняних підприємств готельноресторанного господарства характеризується нестійкими тенденціями розвитку,
що в основному обумовлюється сезонними коливаннями попиту і неможливістю створення запасів специфічного продукту – готельної послуги,
зростанням цін на послуги та недостатнім рівнем якості обслуговування при невисокій елестатичності попиту за ціною, організаційним консерватизмом
процесу управління. За останні роки завантаження підприємств готельного господарства України не перевищувало 25% пропускної спроможності; питома вага
збиткових підприємств у загальній кількості готельних господарств становила близько 30%, майже 80% потребують модернізації, автоматизації,
комп’ютеризації [2]. Ситуація ускладняється також нестабільністю зовнішнього середовища, неузгодженістю процесів, які відбуваються всередині підприємств,
неадекватним ринковим вимогам управлінням господарською діяльністю. Для забезпечення ефективного функціонування підприємств готельного
господарства необхідним є обґрунтування стратегій їх розвитку із врахуванням передового світового досвіду та успішної практики вітчизняних підприємствлідерів.