dc.contributor.author |
Шанигін, А. В. |
uk_UA |
dc.contributor.author |
Сивий, С. М. |
uk_UA |
dc.contributor.author |
Коломійченко, Ю. В. |
ua |
dc.date.accessioned |
2023-03-15T07:52:02Z |
|
dc.date.available |
2023-03-15T07:52:02Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.citation |
Шанигін А. В., Сивий С. М., Коломійченко Ю. В. Досвід регіональної програми санітарно-гігієнічного моніторингу забезпеченості вітаміном D раціонів харчування мешканців півдня України // Світ наукових досліджень. Вип. 16: матер. Міжнар.
мультидисциплінарної наук. інтернет-конф., (м. Тернопіль, Україна – м. Переворськ, Польща, 16-17 лютого 2023 р.). Тернопіль, 2023. С.
349–351. |
uk_UA |
dc.identifier.issn |
2786-6823 |
|
dc.identifier.uri |
https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/12243 |
|
dc.description.abstract |
За даними ВООЗ дефіцит вітаміну D зустрічається у представників усіх рас, в незалежності від географічних широт проживання і віднесений до найпоширеніших нутріційних недостатностей у світі. В зв’язку з зростаючою занепокоєністю з приводу ризиків для здоров'я, асоційованих з низьким статусом вітаміну D, зростає інтерес до проблеми адекватної забезпеченості організму сучасної людини цим вітаміном, а також впровадження профілактичних заходів з метою запобігання вітамін-D-дефіцитних станів.
Вітамін-D дефіцитні стани досить поширені серед мешканців південного регіону України. Причиною низького рівня 25(ОН)D сироватки крові є недостатня кількість споживання вітаміну D з продуктами харчування в рамках добового раціону, а також його обмежений ендогенний синтез. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
en |
dc.subject |
санітарно-гігієнічного моніторинг |
uk_UA |
dc.subject |
вітамін D |
uk_UA |
dc.subject |
профілактика |
uk_UA |
dc.subject |
гігієна харчування |
uk_UA |
dc.title |
Досвід регіональної програми санітарно-гігієнічного моніторингу забезпеченості вітаміном D раціонів харчування мешканців півдня України |
uk_UA |
dc.type |
Article |
en |