Етіологічно значущі продукти у розвитку харчової алергії

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Стоєва, Т. В. ua
dc.contributor.author Портнова, О. О. ua
dc.contributor.author Весілик, Н. Л. ua
dc.contributor.author Решетіло, О. В. ua
dc.date.accessioned 2021-10-22T10:45:08Z
dc.date.available 2021-10-22T10:45:08Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Етіологічно значущі продукти у розвитку харчової алергії / Т. В. Стоєва, О. О. Портнова, Н. Л. Весілик, О. В. Решетіло // Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. – 2021. – Т. 14, № 1. – С. 117. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/10221
dc.description.abstract Харчова алергія (ХА) на сучасному етапі стає все більш актуальною проблемою педіатричної спільноти, оскільки є етіологічною основою цілого ряду захворювань. Так, у дітей раннього віку першим проявом ХА постає шкірний синдром у вигляді атопічного дерма титу, який відіграє роль первинного кроку "атопічного маршу". Складність проблеми ХА визначається тим, що патологічна реакція, яка викликана прийомом харчового продукту, обумовлена різноманітними патофізіологічними механізмами (специфічними IgE обумовленими, не IgE обумовленими та змішаними реакціями). uk_UA
dc.language.iso uk en
dc.subject харчова алергія uk_UA
dc.subject педіатрична спільнота uk_UA
dc.subject атопічний дерматит uk_UA
dc.subject білки харчових продуктів uk_UA
dc.title Етіологічно значущі продукти у розвитку харчової алергії uk_UA
dc.type Article en


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних зібраннях

Показати скорочений опис матеріалу