Короткий опис (реферат):
Вітчизняні дані про вміст магнію у харчових продуктах знаходяться у
двотомному довідковому виданні «Хімічний склад харчових продуктів» (1987 р.) На
думку авторів, потреба дорослих у магнії – 400 мг на добу. Майже половина цієї норми
задовольняється хлібом та круп'яними виробами. У хлібі міститься близько 50 мг%
магнію, вівсяній крупі – 116 мг%, ячній – 50 мг%, горохі – 107 мг%, квасолі – 103 мг%.
З інших джерел харчування слід виділити горіхи - 170-230 мг% магнію. Молоко (13
мг%), сир (23 мг%) містять відносно мало магнію, але у добре засвоюваній формі.
Більшість овочів (10-40мг%) бідні на магній. Загалом проаналізовано на вміст магнію 58 груп харчових продуктів (823
найменування). Проведено перерахунок на одну добу вмісту магнію у продуктах
харчування, які входили у місячний споживчий кошик пересічного працездатного
українця у 2021 році (згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016
р. № 780). Всього в 44 харчових продуктах міститься 441 мг магнію.