Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Івангородська, В. О. | |
dc.contributor.author | Шейх Алі, Д. Х. | |
dc.date.accessioned | 2020-05-27T06:39:16Z | |
dc.date.available | 2020-05-27T06:39:16Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | Івангородська В. О., Шейх Алі Д. Х. Харчовий статус ово-лакто-вегетаріанців // Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини (для студентів та молодих вчених) : наук.-практ. конф. з міжнар. участю, присвячена 150-річчю з дня народження В. В. Вороніна. Одеса, 9– 10 квіт. 2020 р. : тези доп. Одеса : ОНМедУ, 2020. С. 28. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.odmu.edu.ua:443/xmlui/handle/123456789/7200 | |
dc.description.abstract | Актуальність. Вегетаріанство — поширений напрямок альтернативного харчування в Україні (5 % населення — близько 2,5 млн). Перевагами є: зниження розвитку атеросклерозу та ускладнень цукрового діабету 2 типу, рекомендовано хворим на хронічну гіпертензію та сечокам’яну хворобу. З другого боку: дефіцити вітамінів групи В та фолієвої кислоти (ФК), вітаміну С, лізину. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | вегетаріанство | uk_UA |
dc.subject | ово-лакто-вегетеріанство | uk_UA |
dc.subject | недостатність білків | uk_UA |
dc.subject | недостатність жирів | uk_UA |
dc.subject | вітамінний дефіцит | uk_UA |
dc.title | Харчовий статус ово-лакто-вегетаріанців | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |